HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.18 21:44 Frissítve: 2017.06.18 22:03

Strandfoci: gálaelőadással védte meg címét a magyar válogatott

Gálaelőadást tartott a magyar U21-es strandlabdarúgó-válogatott a francia csapat ellen a siófoki Talent Cup döntőjében, amelyet 13–4-re nyertek meg a mieink.

HIRDETÉS
A franciáknak esélyük sem volt a magyarok elleni döntőben (Fotó: beachsoccer.com)

 

Már az első pillanatokban kiderült, hogy a játékosaink rettentő motiváltak, gyorsan és rettentő határozottan játszottak, és a torna legjobb góllövője, Turós Viktor góljával hamar előnybe kerültek. Ettől kezdve nem volt megállás, a magyar válogatott lehengerlő játékát még fékezni sem nagyon tudta az egyébként igen erős csapatnak számító francia csapat.

A mieink a népes szurkolótábor előtt bizonyítani akartak, s az igyekezet meg is hozta az eredményét – a harmadik harmad elején a zsűriasztalnál dolgozó, a jegyzőkönyvet vezető spanyol játékvezető mosolyogva megjegyezte: jó lenne, ha befejezné már ezt a játékot a magyar csapat, mert elfogyott a hely a gólszerzőknél...

Csakhogy a mieink nem fejezték be, ügyesen, ötletesen játszottak, és folyamatosan lőtték a gólokat, így jutottak egészen 13-ig. Kérdés sem férhetett ahhoz, hogy a II. Talent Cup több mint fél méter magas serlegét a magyar válogatott emelheti majd a magasba az eredményhirdetéskor.

A nap első meccsén ugyan „csak” a 7. hely volt a tét, de a fehérorosz és a cseh válogatott szikrázóan kemény és nagy iramú mérkőzést játszott. A nap is kisütött a meccsre, a nézők is egyre nagyobb számban ültek a lelátóra, és bizony nem csalódtak a fiatalok mérkőzésén. Az izgalmas, változatos találkozó végén a fehéroroszok egy szép góllal szerezték meg a győzelmet és a 7. helyet.

Az 5. helyet az ukrán válogatott szerezte meg, nagyszerű játékkal, sok szép kombinatív akcióval és jó helyzetkihasználással nyertek az előző nap legnagyobb bravúrját bemutató görög válogatott ellen.

A spanyol válogatott vasárnap is azt a szép, látványos játékot hozta, amellyel az előző két napon is bemutatkozott, ezúttal eredményesen: könnyedén nyert a csapat a fizikailag erős játékosokkal szereplő, de vasárnapra elfáradó lengyelek ellen, így feliratkozva a 3. helyre.

Aztán jött a döntő, amely ezúttal egyoldalúra sikeredett – a díjátadás igazolta, hogy a legjobb csapat nyerte meg a tornát. És igazolta azt is, hogy az a példaértékű út, amelyen a magyar strandlabdarúgás elindult, jó irányba vezet.

STRANDLABDARÚGÁS, TALENT CUP
DÖNTŐ
Magyarország-Franciaország 13–4

MAGYARORSZÁG: Iváncsik (Nagy G.) – Szentes-Bíró (3), Turós (4), Genczler, Rutai (3). Cserék: Deák, Bartha, Patócs (2), Gulyás (1). Szövetségi edző: Berkes László
FRANCIAORSZÁG: Prouvous (Manquinquant) – Maison, Baillieux (1), Price (1), Herault. Cserék: Wallon (1), Buhl (1), Bazin, Jenner. Szövetségi edző: Stephane Francois

További eredmények:
A 3. helyért: Spanyolország-Lengyelország 7–2
Az 5. helyért: Görögország-Ukrajna 4–9
A 7. helyért: Fehéroroszország-Csehország 4–3

A II. Talent Cup végeredménye:
1. MAGYARORSZÁG

2. Franciaország
3. Spanyolország
4. Lengyelország
5. Ukrajna
6. Görögország
7. Fehéroroszország
8. Csehország

A győztes csapatnak járó serleget dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere és Izsvák Zsolt, az MLSZ Strandlabdarúgó Szakágának vezetője adta át.

KÜLÖNDÍJAK
A torna legfiatalabb játékosa: Mikita Shavaradzin (Fehéroroszország)
A torna legjobb kapusa: Pablo Lopez Molina (Spanyolország) – a díjátadó Pintér Tamás, a Balaton-Parti Kft. ügyvezetője volt
A torna gólkirálya: Turós Viktor – a díjátadó Lapos Gábor, Siófok önkormányzati képviselője adta át
A torna legjobb játékosa: Szentes-Bíró Tamás – a díjátadó a spanyol legenda, Amarelle, a FIFA strandlabdarúgó instruktora, BL-győztes, Európa legjobbjának, valamint a 2003-as és a 2008-as vb legjobb játékosának választott egykori strandlabdarúgó volt.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.24 16:01:56

Minden más foci nemzetisport.hu

William Gallas nagyon szereti Budapestet, de a magyar futballnak szerinte még sokat kell fejlődnie.

2018.05.23 11:00:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ibrahimovic a testvére mellé ugrott be egy meccsre, és nem kellett sokat várni a szokásos beszólásra…

2018.05.22 23:18:25

Minden más foci PIETSCH TIBOR

Az olasz szakemberrel 25 év után vívta ki a DAC a nemzetközi kupaindulás jogát.

2018.05.21 16:15:58

Minden más foci nemzetisport.hu

A negyedik találkozó jön a férfi vízilabda ob I bajnoki fináléjában.

2018.03.25 22:17:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

RETRÓ CSERÉK. Mourinho és Wenger biznisze után előbbi kacaghatott, utóbbi a Reallal sem nyert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS