Légiósok: a szélsőnek a Fradi is egy lehetőség, akárcsak Török- vagy Oroszország

Vágólapra másolva!
2017.06.06. 13:07
null
Bőle Lukács (balra) akár a Fradiban is kiköthet (Fotó: sport.ro)
Amint arról beszámoltunk, Florin Prunea a CSMP Iasi elnöke a román sajtóban elmondta, több országból is érdeklődnek a csapat magyar középpályása, a lejáró szerződésű Bőle Lukács iránt, a kérők között van a Ferencváros is. Ezt kérdésünkre a szélső menedzsere, Panicos Makedonas is elismerte, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a ferencvárosi mellett számos más lehetősége is van a futballistának.

 

„Bőle Lukács iránt számos országból érdeklődtek már, így Magyarországról is. A Ferencváros egyike a komolyan érdeklődő csapatoknak” – erősítette meg az NSO érdeklődésére Florin Prunea nyilatkozatát Panicos Makedonas.

„A Fradi a legnagyobb klub Magyarországon, és a hazai játékosok számára hatalmas kihívás a Ferencvárosban futballozni, a bajnoki címért küzdeni, nemzetközi kupában szerepelni , vagyis ez egy nagyszerű lehetőség” – fűzte hozzá a menedzser.

„A kérdés viszont továbbra is az, hogy Bőle a jobb anyagi lehetőségeket választva egy orosz, török, azeri, kazah vagy izraeli folytatás mellett dönt-e – mert ilyen ajánlatai is vannak –, vagy kevesebb pénzért, de a szakmai szempontokat jobban előtérbe helyezve a lengyel, belga, román, görög vagy magyar lehetőségek közül választ. Ezt kell elsősorban mérlegelnie, eldöntenie” – folytatta a játékosügynök.

Ha utóbbi mellett dönt, mert mondjuk szeretne a nemzetközi porondon szerepelni, szeretne bajnoki címért harcolni, akkor lehet esély a ferencvárosi folytatásra. Úgy tudjuk, a Fradinál erre a hétre várnak választ Bőlétől.

Értesüléseink szerint ugyanakkor még egy romániai, kolozsvári folytatás sincs kizárva. Bár Prunea korábban arról beszélt, hogy a román klubok aligha tudják felvenni a versenyt Bőle külföldi kérőivel, a hírek szerint a CFR új tulajdonosa megnövelné a klub költségvetését a következő idényre, és ha Dan Petrescu lenne a csapat új vezetőedzője, akkor ő szívesen szerződtetné is a most befejeződő bajnoki szezonban 32 meccsen kilenc gólt szerző, hármat pedig előkészítő, 27 éves magyar szélsőt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: –
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek: Bőle Lukács (CSMP Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay)
Távozók: Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, lejár a szerződése), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Standard Liege – Belgium), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Jova Levente (Nyíregyháza), Hajnal Tamás (lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik