Haladás: nem szakadtak meg a tárgyalások Kurányival

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.29. 08:49
Nem szakadtak meg a tárgyalások az 52-szeres német válogatott Kevin Kurányi és a Haladás között.

Kurányi akár még Magyarországra is igazolhat
Kurányi akár még Magyarországra is igazolhat
Kurányi akár még Magyarországra is igazolhat
Kurányi akár még Magyarországra is igazolhat
Kurányi akár még Magyarországra is igazolhat

 

„Csak szüneteltek kicsit a karácsony miatt – árulta el a Nemzeti Sportnak Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője –, a játékost beajánló menedzserrel most is kapcsolatban állunk. Többször egyeztettünk telefonon, illetve írásban. Túl vagyunk már néhány tárgyaláson, és biztosra veszem, hogy az új évben is folytatódnak a megbeszélések.”

A megállapodás anyagi oldala nyomaszthatja a szombathelyieket. Kevin Kurányi ugyan annyi pénzt keresett eddigi pályája során, hogy elmondhatja, már csak a játék élvezete miatt lép pályára, ingyen viszont aligha húz újból futballcipőt. Ráadásul úgy tudni, az észak-amerikai bajnokságból (MLS), az Emírségekből, sőt Törökországból is kapott már kecsegtető ajánlatot.

„Még semmi sem dőlt el – hangsúlyozta a zöld-fehérek ügyvezetője. – Ugyanakkor szem előtt kell tartanunk azt is, hogy az MLSZ iránymutatása alapján a bajnokikon egyszerre három nem hazai nevelésű labdarúgó lehet a pályán, így a keretünket is ennek megfelelően alakítanánk ki. A létszám korlátozott, alaposan utána kell számolnunk, mielőtt külföldit szerződtetünk.”

Pedig külföldi játékos lehet bőven a Hali öltözőjében. Januárban próbajátékra érkezik a spanyol Fernando Llorente, valamint a nigériai U17-es vb-nyertes Funsho Bamgboye. Az ausztrál válogatott David Williams rehabilitációja után egészségesen tér vissza. Ezequiel Calvente sorsa pedig egyebek mellett attól is függ, hogy felépült-e makacsnak tűnő ágyéksérüléséből. A Haladás keretéhez tartozik továbbá Leandro Martínez is, aki az ősszel hazájában, az olasz harmadosztályú Lucchese együttesében szerepelt kölcsönben.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Funsho Bamgboye (nigériai, szabadon igazolható, előző klubja: ASPIRE Academy – Katar), Kevin Kurányi (német, szabadon igazolható, előző klubja: TSG 1899 Hoffenheim – Németország), Fernando Llorente (spanyol, ACS Poli Timisoara – Románia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:Sjoerd Ars
(holland), Ezequiel Calvente (spanyol), Sjoerd Overgoor (holland)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik