Futsal NB I: a távozó edző két nap alatt talált új kispadot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.03. 10:49
Szerdán számoltunk be róla, hogy Turzó József benyújtotta lemondását a futsal NB I-ben szereplő MVFC-Berettyóújfalunak, pénteken már egy másik élvonalbeli csapatnál, a Haladásnál lett vezetőedző.

Az előző két szezont bronzéremmel zárta a Haladás, ám ez a szezonja eddig kevésbé sikeres a szombathelyi gárdának. Az eredménytelenség miatt Lódi Tamás vezetőedző lemondott, így az elmúlt hetekben megbízott edzőként a Pálmay Tamás, Bánfalvi Zsolt kettős irányította a csapatot, ám pénteken már az új edző dirigált.

„Lódi Tamás távozása után több edzővel is felvettük a kapcsolatot, de nem akartunk elhamarkodott döntést hozni – mondta Bokor Zsolt, a Haladás labdarúgó-szakosztályának elnöke a vaol.hu-nak. – Miután megtudtuk, hogy Turzó József és a Berettyóújfalu útjai elválnak, elkezdtünk tárgyalni a közös munka lehetőségéről. Örülünk, hogy az ország egyik legjobb futsaledzője minket választott. Ráadásul jó időben érkezett, hiszen most egy hosszabb szünet van a bajnokságban, így lesz ideje megismerkedni a játékosokkal. Hosszú távra tervezünk, két és fél éves szerződést írunk alá. Turzó Józsefet sokrétű faladattal bízzuk meg, a futsal és a nagypályás utánpótlásképzésünkben is számítunk rá.”

„Érzelmileg nagyon nehéz döntést hoztam, amikor felálltam a Berettyóújfalu kispadjáról, ugyanis tizenkilenv éves korom óta, tizenhét éve a Berettyóújfalu kötelékébe tartoztam – ismerte el Turzó József. – Ugyanakkor úgy gondolom, hogy egy edző csak addig tud segíteni, eredményesen dolgozni, amíg a közeg elfogadja. Sajnos öt és fél év után megfáradt a kapcsolatom a csapattal. Váltásra, új impulzusra, új kihívásra volt szükségem, és szerintem így volt ezzel a Berettyó is.”

„Kerestek az NB II-ből, utánpótlás akadémiákról, de egyértelműen a Haladás ajánlata volt számomra a legszimpatikusabb. Annak ellenére is igent mondtam a hívásra, hogy a csapat nem éppen a legfényesebb korszakát éli. De mindig is jó csapatnak tartottam a zöld-fehéreket, biztosan tudom, hogy ennél az eredménynél sokkal több van a keretben. Vannak olyan erényei a gárdának, amelyekre lehet építeni. Csábító, komoly projektet vázolt fel elém a klubvezetés, amelyben örömmel veszek részt.”

Turzó József a másodosztályban, majd az első osztályban is bajnoki címet nyert játékosként a Berettyóújfaluval. Edzőként NB I-et és Magyar Kupát is nyert a csapattal, a sportág Bajnokok Ligája-sorozatának számító UEFA Futsal Cupban pedig elitkörbe vezette a berettyói csapatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik