Haladás: profi szerződést kapott a Fradinak gólt lövő tinédzser

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.09. 20:10
Az Illés Akadémián nevelkedett szekszárdi, 1999-es születésű Dombi Gergő hároméves profi szerződést kötött a Haladással – adta hírül pénteken hivatalos Twitter-csatornáján a szombathelyi labdarúgóklub.

A 17 éves Dombi Gergő a napokban, a Ferencváros elleni, 4–1-re megnyert felkészülési mérkőzésen is megcsillantotta tehetségét: két perccel a becserélése után betalált a fővárosi zöld-fehérek kapujába. 4–1-re megnyert felkészülési mérkőzésen is megcsillantotta tehetségét: két perccel a becserélése után betalált a fővárosi zöld-fehérek kapujába.

Mészöly Géza és Pacsi Bálint között a Fradi ellen játszó akadémisták (balról): Dombi Gergő, Molnár Tamás, Tiba Levente és Szőke Dániel (Fotó: haladas.hu)
Mészöly Géza és Pacsi Bálint között a Fradi ellen játszó akadémisták (balról): Dombi Gergő, Molnár Tamás, Tiba Levente és Szőke Dániel (Fotó: haladas.hu)

„Gergő két éve került akadémiánkra, szorgalmát, kitartását bizonyítja, hogy noha térdkalácstörést szenvedett, fél év után felépült – idézi a haladas.hu Pacsi Bálintot, az Illés Akadémia szakmai igazgatóját, a Haladás másodedzőjét. – Ilyen sérülés után sokan járni is nehezen tanulnak meg, ő pedig immáron a felnőttcsapat tagja lett, az első 1999-es születésű játékosa a keretnek. Felépülésében nagy szerepe volt Orbán Attila rehabilitációs edzőnek is, aki rengeteget dolgozott vele.”

Az akadémia szakmai igazgatója elmondta: a támadósor jobb és bal oldalán egyaránt bevethető, jól cselező, labdával is villámgyors Dombi Gergő kipróbálását ő javasolta Mészöly Géza vezetőedzőnek az FTC elleni edzőmeccs előtt.

„Örülök, hogy remekül helytállt, gólt is szerzett. Noha Gergő profi szerződést kapott, elsősorban változatlanul az U19-es csapatnál készül, de az első csapattal is edz majd. Kvalitása, utóbbi fél évben megmutatkozó káprázatos fejlődése, a Balatonfüreden nyújtott teljesítménye, valamint a heti edzésmunkája alapján abszolút kiérdemelte a profi szerződést” – összegzett Pacsi Bálint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik