DVTK: Elek Ákost három klub is hívja – Izraelbe

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2016.08.05. 08:12
Lehet, hamarosan új védekező középpályás után kell néznie a Diósgyőrnek. Persze nem meglepő, hogy a klub legértékesebb és legjobb játékosát, a negyvenszeres válogatott Elek Ákost külföldre csábítják – a legintenzívebben Izraelből érdeklődnek.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a DVTK 28 esztendős futballistáját, Elek Ákost az izraeli élvonalból az előző szezon első három helyezettje, a Hapoel Beer Seva, a Maccabi Tel-Aviv és a Beitar Jerusalem is szívesen látná soraiban, kérdés persze, melyik klub szeretné leginkább a labdarúgót, melyik nyúl legmélyebben a zsebébe...

A diósgyőri klub a hírek szerint nem gördít akadályt a válogatott távozása elé, korrekt áron engedné el. Az átigazolási időszak augusztus végén lejár, vagyis – legkésőbb – bő három hét múlva bizonyosan okosabbak leszünk. Bár az ideális az lenne a futballista szempontjából, ha minél hamarabb eldőlne, melyik együttesben folytatja pályafutását.

Persze addig is a diósgyőriekre koncentrál a játékos, aki az eddigi három bajnokin, a Videoton (2–1), az Újpest (2–1) és a Ferencváros (2–6) ellen is az első perctől kezdve az utolsóig a pályán segítette Horváth Ferenc csapatát, s minden bizonnyal így lesz szombaton a Honvéd elleni hazai mérkőzésen is.

Kérdés, ezután még hány mérkőzés jut Elek Ákosnak DVTK-mezben.

Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője szombaton a Honvéd ellen amúgy sem számíthat néhány futballistájára. A szakember biztosan nem vetheti be sérülés miatt Eperjesi Gábort, Nemes Milánt, Szabó I Balázst és Ugrai Rolandot sem. Elek azonban jelen állás szerint még ott lehet a csapatban.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Murtaz Dausvili (grúz, Karpati Lviv – Ukrajna), Dejan Karan (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb FK Tirana – Albánia), Lázár Pál (DVSC, szabadon igazolhatóként), Nono (spanyol, Elche – Spanyolország), Ugrai Roland (Haladás), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol – Spanyolország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Mahalek Marcell, Oláh Bálint, Szabó I Balázs
Kiszemeltek:
Távozók: Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Koman Vladimir (Adanaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Kovács Gábor (Paks, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Elek Ákos (Hapoel Beer Seva, a Maccabi-Tel Aviv és a Beitar Jerusalem – Izrael), Georges Henri Griffiths (elefántcsontparti)

NB I 2016–2017, 3. FORDULÓ
JÚLIUS 30., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Haladás–Honvéd 1–1 Sopron, Soproni Városi Stadion
Vad II István
Újpest–Paks 1–0
Budapest, Illovszky-stadion Pintér Csaba
Ferencváros–DVTK 6–2 Budapest, Groupama Aréna Bognár Tamás
JÚLIUS 31., VASÁRNAP
DVSC-Teva–Gyirmót FC Győr 4–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion Iványi Zoltán
MTK–Mezőkövesd 0–1
Dunaújváros, Dunaújvárosi StadionSolymosi Péter
Videoton–Vasas 1–2
Felcsút, Pancho Aréna Kassai Viktor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik