A kemény munkában hisz az NB I legnagyobb dartsfanatikusa

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2016.08.04. 11:43
null
Géresi nagyon szeret dartsozni (Fotó: Kántor Barnabás)
Géresi Krisztián, a Videoton labdarúgója a tavasszal kezdett el játszani az NB I-ben, teljesítményével hamar meggyőzte az akkori szakmai stábot. Horváth Ferenc távozása után Henning Berg is számít rá, de miért csak 21 éves korára jutott el az élvonalig? Erre kerestük a választ akkor, amikor meglátogattuk Székesfehérváron. Megtudtuk azt is, melyik sportágat űzi szenvedélyesen a futball mellett.

Négyévesen kezdett el futballozni a Videotonban, már a kezdetektől komolyan vette a labdarúgást, nem szeretett hiányozni az edzésekről. Egészen középiskolás koráig Székesfehérváron játszott, aztán viszont három évre Felcsútra került a Puskás Akadémiához. A Vidi II-höz 19 évesen került vissza, és két évet az NB III-ban futballozott, ám eközben az utánpótlás-válogatottaknál nem került szóba.

A nagy kérdés pedig az, miért csak most sikerült eljutnia az NB I-es szintig?

„Huszonegy évesen tudtam bemutatkozni, ez valóban nem mondható fiatalnak – ismerte el Géresi a Nemzeti Sport Online-nak. – Ideális esetben tizennyolc-tizenkilenc évesen át kellett volna esnem a tűzkeresztségen. Nem tudom, hogy miért alakult így.”

ÓRIÁSI DARTSFANATIKUS
Géresi Krisztián otthonában kiemelt szerepet kap a dartstábla, aminél rendszeresen gyakorolja a dobásokat. Kedvence Dave Chisnall, aki 17 éves koráig maga is futballista volt, ám egy lábtörés véget vetett a karrierjének.

„Mindig is későn érő típus voltam, Felcsúton is voltak nehézségeim, sokáig nem játszottam, csak később tudtam bekerülni a korosztályos csapatba. Úgy voltam vele, nem korfüggő, hogy mikor játszom, ha jó vagyok, úgyis eljön az én időm.”

„Mindig azt tartottam szem előtt, hogy a kemény munka meghozza az eredményét. Nem foglalkoztam azzal, ha nem kaptam meg a lehetőséget, inkább még többet edzettem, hogy meglegyen a gyümölcse.”

A támadó a télen került fel az első csapathoz, Horváth Ferenc adott neki először bizalmat, miután az első félévben a második csapatban tíz gólt szerzett, ezzel keltette fel a vezetőség figyelmét. Debütálására azonban még a szünet előtt sor került, 2015 novemberében az MTK ellen játszott fél órát.

Egy 100-as dobás – nem rossz…
Egy 100-as dobás – nem rossz…

„Horváth Ferencet kiváló edzőnek tartom szakmailag és emberileg is. Nagyszerű motivációs beszédeket tud tartani, nem véletlen, hogy a második helyre vezette a csapatot. Csak jókat tudok mondani róla, hálás vagyok neki, hogy bemutatkozhattam nála.”

„Sajnáltam, hogy elment, de Henning Berggel ugyanolyan jól kijövök, rendben van a viszonyunk. Az új szakmai stáb is megadja az esélyt a fiataloknak. A nyáron érkezett egy 17 éves srác, Bévárdi Zsombor Felcsútról, ő is bizonyíthat majd.”

A Videoton Henning Berggel 4–4–2-es hadrendben játszik, Géresi az egyik csatár szerepét tölti be a norvég szakembernél annak ellenére, hogy alapvetően szélső. Az elején furcsa volt neki, de aztán sok segítséget kapott a stábtól és a társaktól, így egyre jobban belejött, az Európa-liga-selejtezőkön két gólig és egy gólpasszig jutott. A csapatba kerülésért két rutinos játékossal, Feczesin Róberttel és Danko Lazoviccsal kell megküzdenie.

„Nem vagyok különösebben rossz vagy jó viszonyban velük. Hasznos, hogy van versenyhelyzet a csapatba kerülésért, mert ez mindenkit jobb teljesítményre sarkall. Feczesin Robi segített nekem az elején abban, hogyan mozogjak, amikor még idegen volt a poszt. Azt tanácsolta, ne legyek háttal a kapunak, hanem mindig úgy helyezkedjek, hogy már rá tudjam vezetni a labdát a védőre.”

Géresi tudja, sokat kell még tanulnia, úgy érzi, leginkább a fejjátékban és a harcosságban kell fejlődnie, valamint abban, hogy gyorsabban gondolkodjon a pályán, hiszen ezen a szinten már hamarabb kell döntést hoznia, mint korábban. Azt reméli, ezáltal a helyzetkihasználása is javul. Erényei között a gyorsaságát, az egy az egy elleni párharcokat emelte ki.

Későn érő típus, de végül csak bejátszotta magát a Vidibe (Fotó: Veres Viktor)
Későn érő típus, de végül csak bejátszotta magát a Vidibe (Fotó: Veres Viktor)

„Hogy hogy látom a jövőmet? Nem nagyon gondolkodom előre, az a legfontosabb, hogy stabil játékos legyek a Videotonban és sok gólt szerezzek. Bízom benne, hogy sikerül kiharcolnunk a továbbjutást az Európa-ligában, de a bajnokságban is javítanunk kell, mert nem sikerült jól a szezonkezdet.”

„Biztos, hogy meglesz a munkánk eredménye. A szakmai stáb nagyon profi, keményen dolgozik egész nap. A válogatottól érkezett hozzánk Késedi Gábor, videoelemzőként dolgozik, hála neki, minden fontosat vissza tudunk nézni az edzések, illetve a mérkőzések után.”

Ahhoz pedig, hogy a székesfehérváriak újra sikeresek legyenek, az lehet a kulcs, amit Géresi már átélt, azaz hogy a nehézségek során is bíznak abban, hogy a kemény munka eredményt hoz. A feladat nem egyszerű az európai kupaporondon egyedüliként állva maradó Videoton számára, amelynek egygólos hátrányból kell felállnia csütörtökön a Midtjylland elleni visszavágón.

EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK

18.00: Midtjylland (dán)–VIDEOTON (magyar) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 1–0

További mérkőzések
18.00: Nömme Kalju (észt)–Osmanlispor (török)
18.00: HJK Helsinki (finn)–IFK Göteborg (svéd)
18.30: Szpartak Moszkva (orosz)–AEK Larnaca (ciprusi)
18.30: Spartak Trnava (szlovák)–Austria Wien (osztrák)
18.30: FK Krasznodar (orosz)–Birkirkara (máltai)
19.00: Vorszkla Poltava (ukrán)–Lokomotiva Zagreb (horvát)
19.00: AIK Solna (svéd)–Panathinaikosz (görög)
19.00: Arouca (portugál)–Heracles (holland)
19.00: Beitar (izraeli)–Jelgava (lett)
19.00: Mladá Boleslav (cseh)–Skendija (macedón)
19.00: Apollon Limassol (ciprusi)–Grasshoppers (svájci)
19.00: Qabala (azeri)–Lille (francia)
19.15: SönderjyskE (dán)–Zaglebie Lubin (lengyel)
19.30: Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Pandurii (román)
19.45: Dinamo Minszk (fehérorosz)–Vojvodina (szerb)
20.00: AEK Athén (görög)–Saint-Étienne (francia)
20.00: PASZ Jannina (görög)–AZ (holland)
20.15: Bröndby (dán)–Hertha Berlin (német)
20.15: Rijeka (horvát)–Istanbul Basaksehir (török)
20.15: Maribor (szlovén)–Aberdeen (skót)
20.15: Viitorul Constanta (román)–Gent (belga)
20.30: Sassuolo (olasz)–Luzern (svájci)
20.30: Hajduk Split (horvát)–Olekszandrija (ukrán)
20.45: Cork City (ír)–Genk (belga)
20.45: West Ham United (angol)–Domzale (szlovén)
21.00: Rio Ave (portugál)–Slavia Praha (cseh)
21.00: Rapid Wien (osztrák)–Torpedo Zsogyino (fehérorosz)
Az első mérkőzések eredményeit ide kattintva tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik