Haladás: bemutatták a szombathelyiek új buszát

Vágólapra másolva!
2016.02.19. 12:24
Jövő szombattól új busszal jár az NB I-ben szereplő Haladás. A német Neoplan által gyártott járműre azért volt szüksége a csapatnak, mert tavasszal Sopronban játssza hazai mérkőzéseit.

„Miután fontos egy csapat megjelenése, és mert a hazai pályánk tavasszal Sopronban lesz, a sok utazás miatt úgy döntöttünk, hogy vásárolunk egy buszt – idézi a klub honlapja Tóth Miklóst, a Haladás ügyvezető igazgatóját. – TAO-nélkül ez nem sikerült volna, a 2015 áprilisban gyártott, 80 ezer kilométert futott Neoplan busz 80 millió forintba került, ennek 30 százaléka volt az önrész. A járművet Németországban vettük, korábban turistabuszként üzemelt. Jövő szombaton a soproni bajnokira már ezzel utazhat a csapat, és hamarosan fel is matricázzuk a buszt.”

„Amit bele lehet tenni egy buszba, ebbe beletettek – szögezte le Kónya András, a csapat buszsofőrje. – Többek között két asztal, két hűtő, kávéfőző, mellékhelyiség, hárommonitoros dvd, televízió, cd-lejátszó található benne. És természetesen légkondicionáló. 460 lóerős motor hajtja, 12 sebességes, automata váltója van. 51 férőhelyes a jármű, olyan ülések vannak bent, amelyeket fotelágyként is lehet használni. Egyszerűen szuper és vezetni is óriási élmény.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik