FTC: Thomas Dollt továbbra is bosszantja egy téma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.28. 08:51
null
Megtorpant a Fradi – két meccset is elveszített <br />egymás után (Fotó: Földi D. Attila)
Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője az MTK elleni mérkőzést követően már kifakadt a játékvezetésre, most újra elmondta, bosszantja, ha a bírók lefújnak olyan szituációkat, amiket a nemzetközi porondon továbbengednek.

– Balszerencséjük volt a legutóbbi, az MTK ellen egy nullára elveszített bajnokin, vagy megtört valami a játékukban?
Túl egyszerű lenne a balszerencsét okolni – mondta Thomas Doll. – Arról van szó, hogy több labdarúgónk is kiesett a megszokott meccsritmusból. Aki a válogatottban pályára lépett, mint Gera Zoltán, vagy aki végigdolgozta velünk a három hetet, mint Hajnal Tamás, az MTK ellen is jól teljesített. Ám azoknak, akik a nemzeti csapatban kevesebb szerepet kaptak, vagy sérülés miatt nem tudtak végig velünk készülni, idő kell, amíg ismét felveszik a bajnoki meccsnapok ritmusát. Persze nem szeretném a szünetet okolni a vereségért, hiszen ezzel a bajnokság valamennyi csapatának meg kellett küzdenie.

– Lát összefüggést a Csákvár elleni Magyar Kupa-sikertelenség és az MTK-tól elszenvedett bajnoki vereség között?
Nem mosnám össze a kettőt. A Csákvár ellen három egyes vezetés után a játékosok kikapcsoltak, ami vereséghez vezetett, az MTK ellen azonban a rossz talaj, és a hideg, csapadékos idő ellenére is jól futballoztunk, ám az összes helyzetünket kihagytuk, ellenfelünk szabadrúgásánál pedig figyelmetlenek voltunk, ami megengedhetetlen. Mondtam is a játékosoknak, hogy a támadófutball csak akkor lehet célravezető, ha a kötelező házi feladatot megoldjuk. Az nem fordulhat elő, hogy az ellenfél beívelésénél az összes játékos elaludjon.

– Milyen tanulságot hozott a két vereség?
– A szabadrúgások kivédekezésére nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, hiszen a magyar csapatok többsége csak ilyen játékhelyzetből tud veszélyt teremteni ellenünk. Ezenfelül azt szuggerálom a játékosokba, hogy a térfelünkön semmiképpen se szabálytalankodjanak a kapunak háttal álló vagy veszélytelen pozícióban lévő ellenféllel szemben. Még azt az esélyt sem szabad megadnunk a riválisnak, hogy a kapunk elé emelhesse a labdát.

– Az MTK elleni meccs után a játékvezetőre is dühös volt.
Szeretném tisztázni, hogy nem a magyar bírók vagy a találkozót vezető Erdős József stílusa miatt mérgelődtem. Mindössze az MTK gólját megelőző szabálytalanságot vitattam. Ha két játékos felugrik fejelni, és az egyik használja a könyökét, azt le kell fújni. De nagyon bosszantó, ha az egyik a levegőben sokkal stabilabb, a válla segítségével megnyeri a párharcot, az ellenfele pedig nagyot kiált, amire a bíró szabadrúgást fúj. Ha megszokjuk, hogy a kiabálást sípszó követi, nagyot nézünk majd a nemzetközi porondon, ahol korántsem ez a trend. Aztán nem értjük majd, miért nem kapunk szabadrúgást.

– Bátor Debrecenre számít szombaton azután, hogy a hazai verhetetlenségük mítosza odalett?
– Nem tudom. Az MTK nem a nyílt sisakos stílusának és a bátor támadójátékának köszönhette a győzelmet. Igazából mindegy, milyen felfogásban játszik a Debrecen, a fontos, hogy az összes lehetséges szituációra felkészüljünk. Ha a vendégek valóban feljebb tolják a védősorukat, az a feladatunk, hogy megtaláljuk a réseket, és kihasználjuk a hátvédek mögötti üres területet. Ha pedig mélyen védekeznek, minél előbb meg kell bontanunk a kapujuk elé húzott falat. Ha felkészülten lépünk pályára, sikeresek leszünk.

AZ FTC–DVSC MÉRKŐZÉSSEL KAPCSOLATBAN TISZA TIBOR ÉS DIBUSZ DÉNES VÉLEMÉNYÉT IS ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

17. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés Játékvezető
November 28., szombat
15.30 Vasas–Puskás Akadémia
Vad II István
15.30 Honvéd–Békéscsaba Szabó Zsolt
15.30 Haladás–Újpest Solymosi Péter
15.30 DVTK–Paks Farkas Ádám
15.30 Videoton–MTK (Tv: M4 Sport) Bognár Tamás
18.00 FTC–DVSC (Tv: M4 Sport)Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik