DVTK: kiderült, mely kluboknak nagyobb a költségvetése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.24. 09:23
A DVTK labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa, Leisztinger Tamás terjedelmes interjút adott a klub hivatalos honlapjának. Az üzletember elárulta, megítélése szerint a diósgyőri egyesületnél négy-öt klub is több pénzből gazdálkodik az NB I-ben, továbbá méltatta Szima Gábort, a DVSC elnökét.

Öt év telt el azóta, hogy Leisztinger Tamás és az Arago csoport szerepet vállalt a diósgyőri labdarúgásban látja. A tulajdonos a mögöttünk hagyott időszakot értékelte.

„Öt évvel ezelőtt ugrottunk egyet az ismeretlenbe. Ebben a vállalkozásban kezdők voltunk, hiszen korábban sohasem csináltunk ilyet. Nyugodtan mondhatom, hogy nem tudtam, nem tudtuk, mibe vágunk bele. Azt sejtettük, hogy nagyjából mibe fog kerülni, de azt, hogy mi fog történni velünk, hogy milyen közeg vár itt bennünket, arról nem sok fogalmunk volt. A futball meglehetősen turbulens ágazat, amelyben olyan összetett viszonyrendszer működik, amilyennel az ember az üzleti életben nem találkozik. Ez alatt az öt év alatt okosabbak lettünk, és talán kicsit jobban is értünk a foci világához. Ha egyelőre nem is olyan szinten, mint a szakma szerintem magyarországi legjobbja, Szima Gábor, aki a harmadik-negyedik büdzséből csinált hétszer bajnokcsapatot. Öt éve az volt a cél, az ambíciónk, hogy feljussunk az első osztályba” – mondta a dvtk.eu-nak Leisztinger.

„Nagyon fontos tapasztalatot szereztünk a klub felépítését, működését, működtetését illetően ebben az időszakban. Azt, hogy nagyon óvatosan kell bánni az olyan kompromisszumok megkötésével, amelyeknek az ellenlába valamiféle tiszteletlenség a klubbal szemben. Nem fordulhat elő még egyszer olyan, hogy bármelyik klubalkalmazott – a belső egyeztetéseket leszámítva – kifelé kritizálja a klubot, mert ilyet következmények nélkül senki nem tehet. Az említett időszakban ez háromszor történt meg, és mi ezt háromszor lenyeltük az illető alkalmazottunknak, mert azt gondoltuk – utólag azt mondom, teljesen tévesen –, hogy tett annyit, vagy tesz majd annyit a klubért, hogy maradjon. A jövőre való tanulság az, amit elmondtam.”

Az üzletember elárulta, a Ferencváros, a DVSC és a Videoton mellett a Puskás Akadémia és az Újpest is több pénzből gazdálkodik a DVTK-nál, amelynek költségvetése az NB I mezőnyében „jelenleg valahol az ötödik-hatodik helyen van”.

Leisztinger hozzátette, reális esélyt lát rá, hogy női labdarúgásban Bajnokok Ligája-résztvevő csapatot építsenek fel Diósgyőrben.

„Új szakág biztosan lesz, pontosabban már van, de sokkal komolyabban fogjuk venni. Ez a nagypályás női labdarúgás. Ebben a sportágban abszolút realitásnak érzem egy, a Bajnokok Ligájába jutó csapat létrehozását és működtetését. Az előkészületek zajlanak, tanulmány készül a klub számára, hogy ez a humánerőforrás és a pénzügyi források terén milyen kötelezettségvállalást jelent. Ez hamarosan elkészül, véleményem szerint még idén neki is tudunk kezdeni, hogy felépítsük” – zárta mondandóját a DVTK többségi tulajdonosa.

A LEISZTINGER TAMÁSSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik