DVTK: Gosztonyit kinevezték, Jennerék kiszúrtak magukkal

Vágólapra másolva!
2015.02.17. 15:57
Gosztonyi Andrást nagy megtiszteltetés érte, Julian Jenner és Milos Krsztics rosszul járt, hétfőn Diósgyőrben edzett Elek Ákos – mozgalmas órák vannak a szerdai Ligakupa-mérkőzésre készülő diósgyőri labdarúgócsapat mögött.

Elek Ákos és Kádár Tamás távozása után új csapatkapitányra volt szüksége a DVTK-nak, és Tomiszlav Szivics vezetőedző választása Gosztonyi Andrásra esett – írta meg a diósgyőriek hivatalos honlapja kedd délután.Gosztonyi Andrásra esett – írta meg a diósgyőriek hivatalos honlapja kedd délután.

LEMARADTAK

Nem szakmai okokból került a középpontba a holland Julian Jenner és a szerb Milos Krsztics: a boon.hu híradása szerint a két labdarúgó vasárnap lemaradt az isztambuli csatlakozásról, lekéste a DVTK futballistáit a törökországi edzőtáborból hazaszállító repülőgépet. Jenner és Krsztics végül egy későbbi járattal, saját pénzből utazott, és mivel vasárnap késő este megérkeztek, hétfőn részt vehettek a csapat regeneráló edzésén.

Hétfőn egy vendég is edzett Diósgyőrben: a DVTK-tól télen a Csangcsun Jatajba szerződő Elek Ákos szabadságot kapott kínai klubjától, így hazalátogatott, és ha már így történt, délelőtt tréningezett egyet volt csapata erőnléti edzője, Szrdjan Zirojevics útmutatásával.

A válogatott középpályásnak volt ennél fontosabb „programja" is: vasárnap végre kezébe vehette közelmúltban született második gyermekét.

„Nagy öröm és még nagyobb megtiszteltetés, hogy a DVTK csapatkapitánya lehetek. Pályafutásom során sok feladattal megbirkóztam már, ezt is meg fogom oldani” – idézi a dvtk.eu Gosztonyit.

Az új csapatkapitány megnevezése csak az egyik napirendi pont volt a klub keddi sajtótájékoztatóján. Szivics arról is beszélt, hogy bár elment egy-két játékos az együttestől, érkeztek újak, akik frissíthetik a játékot.

A szakvezető úgy véli, hogy az új futballisták – Kovács Gábor, Koman Vladimir, Milos Krsztics „majdhogynem ugyanazt a szintet képviselik", mint akik távoztak, azaz Kádár Tamás, Elek Ákos és Debreceni András. Kiemelte: számukra a bajnokság a legfontosabb, de a Ligakupát sem lehet lebecsülni.

Szivics úgy fogalmazott, „konkurenciaharc" lesz majd azért, hogy ki kerüljön a kezdőcsapatba. Értékelése szerint az alapozásnál jól dolgoztak a játékosok, továbbra is ezt az elszántságot, akaratot és fegyelmet várja tőlük.

A szakember kitért arra is, hogy másként játszik majd a gárda:

„Ezek a játékosok alkalmasak erre, és ez a játékstílus tetszeni fog a szurkolóknak is. A középpályán más lesz a taktika, gyorsabbak leszünk. A most érkezett játékosokkal a csapat kapott egy új impulzust, ez motiválja a többieket is."

A Diósgyőr 17 fordulót követően harmadik a tabellán; 12 pont a hátránya a Videotonnal, négy az MTK-val szemben, ugyanakkor mindössze eggyel előzi meg a Debrecent és a Ferencvárost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik