Győr: Sváb nem számított ilyen nehéz időszakra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 09:13
A szezon elején szerződött a Győri ETO labdarúgócsapatához Sváb Dániel, akinek a nem túl fényesen sikerülő cottbusi kitérőt követően egyelőre új klubjában sem sikerült tartósan helyet követelnie magának: élvonalbeli bajnokik helyett egyelőre csak Ligakupa-találkozókon, valamint NB III-as meccseken szerepelt.

„Nem számítottam rá, hogy ennyire nehéz időszak vár rám Győrben – mondta a Nemzeti Sportnak a 24 éves Sváb Dániel. – A nyáron három hónapon keresztül csapat nélkül készültem, így tudtam, időbe telik, mire utolérem magam. A fizikai felmérések szerint az erőnlétem már augusztus végén is kifogástalan volt, de az edzés- és meccshiány meglátszott rajtam. Ráadásul az együttes szereplése sem tette lehetővé, hogy a szakmai stáb kísérletezzen, különösen nem a védelemben. Támadóként sokszor elég, ha akad egy jó meccsed, máris felhívod magadra a figyelmet. Hátvédként azért nem ennyire egyszerű."Sváb Dániel. – A nyáron három hónapon keresztül csapat nélkül készültem, így tudtam, időbe telik, mire utolérem magam. A fizikai felmérések szerint az erőnlétem már augusztus végén is kifogástalan volt, de az edzés- és meccshiány meglátszott rajtam. Ráadásul az együttes szereplése sem tette lehetővé, hogy a szakmai stáb kísérletezzen, különösen nem a védelemben. Támadóként sokszor elég, ha akad egy jó meccsed, máris felhívod magadra a figyelmet. Hátvédként azért nem ennyire egyszerű."

Könnyen lehet, hogy az NB I-es mérkőzésekre a tavaszig kell várnia a futballistának, aki nem tagadja, elégedetlen a helyzetével.

„Nyilván nem ideális a jelenlegi állapot, de nem bántam meg, hogy Győrbe szerződtem, hiszen az ország egyik legprofibb klubjához kerültem. Pozitívan állok a jövőhöz, csak ilyen szemlélettel érhetem el a céljaimat. Sértődöttség helyett inkább a bizonyítási vágy dolgozik bennem, ráadásul úgy érzem, hogy a formám ismét a régi. Az új edzőnél vélhetően mindenki tiszta lappal indul, a sikeres téli alapozás után csak rajtam múlik, bekerülök-e a kezdők közé. Olykor persze eszembe jut, milyen érzés volt tízezer néző előtt futballozni, ám azok az idők elmúltak. Már arra kell koncentrálnom, hogy a szakmai stábot meggyőzzem arról, igenis segítségére lehetek az együttesnek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik