Kézilabda: a győri Farkas Eszter valóra váltaná a legnagyobb álmait

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.28. 20:29
null
Egyre több lehetőséget kap az NB I-es Győri Audi ETO-ban a 20 éves Farkas Eszter, aki minden edzésen tanul valami újat a világklasszisoktól.

Szoros versenyfutás zajlik az U19-es leány élvonalbeli kézilabda-bajnokság Nyugati csoportjában, a jelenleg éllovas Győri ETO-t a NEKA és a Szent István SE ugyanannyi veszített ponttal követi, a hármas mellett pedig a Budaörsre is figyelni kell, amely szintén bejelentkezett az évad végi Final Fourba.

A győriek fontos játékosa a 20 éves Farkas Eszter, aki egyike azon utánpótláskorú kézilabdázóknak, akik szerephez jutnak a világklasszisok alkotta első csapatban. A fiatalt előbb a saját korosztályában való versengésről kérdeztük.

„Egyértelmű volt a cél az évad elején, úgy futottunk neki az idénynek, hogy mindenképp az első két hely valamelyikén akarunk végezni az alapszakaszban, hogy aztán a négyes döntőben is pályára léphessünk. Ennek ellenére talán picit mégis meglepett, hogy ennyire jól sikerült az őszi szezon, majdnem minden meccsünket megnyertük, két vereség csúszott csak be. A gólkülönbségünk remek, a legjobb a mezőnyben, így vezetjük a tabellát – mondja Farkas. –

Mindenki felfelé húzza a többieket, senki nem lóg ki; folyamatosan buzdítjuk a másikat – talán ez a legnagyobb erősségünk.”

Bár az U19-es pontvadászaton nagy a hangsúly, talán mégis fontosabb Farkas számára, hogy ebben az idényben már az első csapatban is bizonyíthat, ráadásul a „nagyok” között többször léphetett pályára eddig, mint a korosztályában. A debütálás 2022 végén jött el a számára, abban az idényben viszont még csak kétszer bizonyíthatott a nagyszínpadon – ellenben a 2023-2024-es kiírásban tizenegyszer is, ezeken hat gólnál tart.

„Reménykedtem benne, hogy számolnak majd velem, hiszen az előző évadban már debütálhattam. Fodor Csenge sajnálatos sérülése miatt kicsit jobban megnyílt az út előttem, igyekszem helyettesíteni a legjobb tudásom szerint.

– magyarázza a fiatal, aki a célokra is kitér. – A Final Four lebeg a szemünk előtt, illetve az, hogy a második csapattal visszajussunk a másodosztályba, egyénileg pedig a lehető legjobbamat akarom nyújtani. Hosszabb távon – mint minden sportolónak – vannak álmaim, ráadásul elég nagyok – hogy mi lesz belőlük, az kiderül, mindenesetre én mindent megteszek majd, hogy valóra váljanak!”

(Kiemelt képünk forrása: Győri ETO KC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik