Nyíregyháza: több mint 70 perc játék megreccsent csonttal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.16. 08:02
Ritka balszerencsések voltak az újonc Nyíregyháza játékosai az elmúlt hetekben, hiszen a Videoton (a portugál Marco Caneira belépője után Rezes Lászlónak szakadt el a keresztszalagja – minimum fél év kihagyás), a Lombard Pápa (egy ütközés után, földet éréskor Zoran Koszticsnak a csuklójánál tört el az orsócsontja – egy hónap a felépülési idő) és a Dunaújváros (a látványosat ollózó Mohamadou Abdouraman fogott olyan módon talajt, hogy szintén az orsócsontja tört el, csak éppen a könyökénél – a vállig begipszelt karú játékos pihenője négy-hat hét is lehet) ellen is kulcsemberét veszítette el a csapat.

„Mit lehet erre mondani? – kérdezett vissza Csábi József, a Spartacus vezetőedzője. – Ha külön-külön nem számíthatnék egyik sérült játékosomra sem, az is nagy érvágás lenne, így meg, hogy egyszerre hárman dőltek ki a sorból, különösen fájó a veszteség. Eddig sem siránkoztunk, ezek után sem tesszük, megoldjuk valahogy a helyettesítésüket. Három fronton állunk harcban, sorra jönnek a mérkőzések. Eddig jó alkalmunk nyílott rotálni a keretet, ami most kisebb nehézségekbe ütközik majd, de azt tartjuk szem előtt, hogy a bajnokság az elsődleges, mindent annak rendelünk alá."Csábi József, a Spartacus vezetőedzője. – Ha külön-külön nem számíthatnék egyik sérült játékosomra sem, az is nagy érvágás lenne, így meg, hogy egyszerre hárman dőltek ki a sorból, különösen fájó a veszteség. Eddig sem siránkoztunk, ezek után sem tesszük, megoldjuk valahogy a helyettesítésüket. Három fronton állunk harcban, sorra jönnek a mérkőzések. Eddig jó alkalmunk nyílott rotálni a keretet, ami most kisebb nehézségekbe ütközik majd, de azt tartjuk szem előtt, hogy a bajnokság az elsődleges, mindent annak rendelünk alá."

Mohamadou Abdouraman a szombati mérkőzés 17. percében sérült meg, ehhez képest végigjátszotta a Dunaújváros elleni találkozót. Pedig amikor a 31. percben cseréhez készülődtek a nyíregyháziak, mindenki biztosra vette, hogy a jobb karját gyakran tapogató kameruni légiós jön le a pályáról, mégis Sándor Istvánnak kellett elhagynia a játékteret.

„Az ápolás után, majd a szünetben is kérdeztük a középpályástól, hogy rendben van-e, tudja-e folytatni a játékot, és ő rendre igennel válaszolt. A szünetben kötést kapott a karjára, azzal ment vissza a pályára – beszélt játékosa áldozatkészségéről Csábi. – Ha tudjuk, hogy eltört a karja, nyilván sem ő, sem mi nem erőltettük volna a játékát, a pontos diagnózis azonban csak a meccs utáni röntgenfelvételen derült ki. Bízunk a kulcsemberek felépülésében, és akármilyen összetételben is, a Győr elleni következő, újabb hazai meccsünkön is győzelmi reményekkel lépünk pályára."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik