NB I: Artner Radót, Csábi a frissességet hiányolta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.14. 08:53
null
Csak küzdött, de nem bírt egymással a két újonc, a Dunaújváros és a Nyíregyháza (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó NB I hetedik fordulójának szombati játéknapját követően Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője megvédte Tommaso Rocchit, ugyanakkor hiányolta csapatából Radó Andrást. Bekő Balázs, a kecskemétiek szakvezetője „imádta”, hogy barátja, Horváth Ferenc ült az ellenfél kispadján, míg Dobos Barna, a dunaújvárosiak mestere figyelmeztetett: ez már az NB I, itt bővebb játékoskeretre van szükség – edzői értékelések.

Debreceni VSC–Pécsi MFC 0–2

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: – Rosszul futballoztunk, a kapu előtt határozatlanok voltunk. A kontrákra építő Pécs ügyesen, szervezetten játszott, a vezető gólját követően mi már csak futottunk az eredmény után. A mai játékunk nagyon gyenge volt, nem azt nyújtottuk, amit elvárnak tőlünk. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, hátrányban támadókat küldtünk be. Mindhiába. Ki kell értékelni ezt a meccset, a hibákat kijavítani, s bízunk benne, hogy a közönséget magunk mellé állítjuk a remélt győzelmekkel.
Véber György, a PMFC vezetőedzője: – Az eredménnyel és a hozzáállással elégedett vagyok, de van hiányérzetem. Támadásban sokkal több van a csapatban. Szorongatott a DVSC, mi a kontrákra építettünk. Kidolgozott helyzetük nem volt a hazaiaknak, pontrúgások után veszélyezettek. A csapat diadala volt, de Polekszics extrákat tett hozzá, bizonyította, hogy jó kapus. A csapat körüli problémákból nem érzünk semmit, a pénz idejében megérkezik a játékosok számlájára.

Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás 2–0

 

Pietro Vierchowod, a Honvéd vezetőedzője: – Végre kijelenthetem, hogy a Honvéd a saját játékát erőltette rá az ellenfélre. Mi uraltuk a meccset, minden a mi elképzelésünk szerint történt. Ezek után valóban elégedett lehetek. A Szombathely rendkívül szervezett csapat, nem könnyű ellene játszani. A vendégek valóban vezettek veszélyes akciókat, de én nem idegeskedtem. A nehezebb időszakban is kontrolláltuk, uraltuk a találkozót. Nem szeretek jósolgatni, és nem akarom a szurkolókat hitegetni. Nekünk ilyen koncentráltan kell futballoznunk, mint ahogyan ma és az előző fordulóban tettük. Ha sikerül, lesz minek örülnünk.
Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője: – Ez van. Nincs csatárunk, nincs, aki gólt szerezzen. Ezúttal elterveztünk egy játékot, kidolgoztunk egy taktikát, aztán jött a Honvéd gólja, és minden borult, onnantól kezdve mi csak futottunk az eredmény után. Lehet kritizálni Tommaso Rocchit, de ő azért megcsinálta azt, amit kértem tőle, ugyanakkor azt is látni kell, hogy egyelőre ennyire képes. Jókora lemaradása van, azért tettem be, mert láttam az edzésen, mennyire hajt. Hozzáteszem azonban, hogy Radó András nagyon hiányzik, ha ő nincs, akkor ilyen támadójátékra futja... Nagyon köszönöm a drukkereinknek, hogy mellettünk állnak. Ők is tisztában vannak vele, milyen helyzetben vagyunk.

Kecskeméti TE–Győri ETO 1–1-es állásnál félbeszakadt az 58. percben.

Bekő Balázs, a Kecskemét vezetőedzője: – Egyetértettem azzal, hogy a bíró félbeszakította a meccset, sérülésveszélyessé vált a pálya a második félidő elejére, mi is kértük, hogy a játékvezető szakítsa félbe a mérkőzést, hiszen így semmi értelme nem volt a játéknak. Kíváncsian várjuk, miként dönt az MLSZ. Arra készültünk, hogy stabil védekezésből gyors ellentámadásokkal teremtünk veszélyt. Viszont kritikaként fogalmazhatom meg, hogy sok esetben feleslegesen hagytuk lepattanni a labdát. Minden tiszteletem a szurkolóké, akik maradtak az ítéletidőben. Hogy milyen érzés volt, hogy a barátom ült a másik kispadon? Imádtam...
Horváth Ferenc, a Győri ETO vezetőedzője: – Lehetett volna olyan becsúszás, hogy leragad a játékos lába, megsérül, jó döntés, hogy félbeszakadt az összecsapás. Rendkívül veszélyesen játszottak a kecskeméti támadók, sok esetben gondban voltunk. Próbáltunk fölényt kiharcolni, ez néha sikerült is. Sokadik alkalom már, hogy ilyen körülmények között futballoztunk. A kapuskérdés pedig... Nem tetszett, hogy szinte az első lövésből gólt kapunk, és igaz az a mondás: végy egy jó kapust. Igen, ismerős ült a másik kispadon, de azért jobban szeretem, ha csak így, egy asztalnál üldögélünk...

Nyíregyháza Spartacus–Dunaújváros PASE 0–0

Csábi József, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Minden pontot meg kell becsülnünk, már csak azért is, mert tudtuk, rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, a Dunaújváros játékosai jól passzolnak, labdabirtoklásra törekszenek. Elismerem ugyanakkor, többet reméltem-reméltünk, és elégedetlen vagyok, különösen az első félidőben mutatott játékunkkal. Az első húsz percben alig volt nálunk a labda, és bár várhattam volna a változtatással a szünetig, nem akartam, ezt a cserét bizony meg kellett húzni. Rosszkor jött a bajnoki szünet, valami nem stimmelt a héten, ezúttal nem voltunk eléggé frissek. Az első félidő végén mégis voltak lehetőségeink, ahogy a folytatásban is helyzeteink. Mondhatnám azt is, hogy megnyerhettük volna a mérkőzést, ám az igazság az, hogy nem érdemeltük volna meg.

Dobos Barna, a Dunaújváros vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtünk, de harminc perc után nem tudtunk az addigi színvonalon játszani. Örülök, hogy a sok idegenbeli mérkőzés közepette most sikerült pontot szereznünk. Olyan helyzetben vagyunk, hogy a tizenegyedik fordulóban játszunk először otthon, legalább két csapatot meg kell előzni a céljaink megvalósítása érdekében. Jó úton járunk. Az átigazolási szezon lezárulása előtt megszerzett és most bevetett futballisták valóban erősítést jelentenek. Arról nem beszélve, hogy Józsi György kiesése után volt kihez nyúlnom, és nem kellett azon aggódni, hogy megbomlik a csapategység. Tudomásul kell venni, ez már az NB I, bővebb játékoskeretre van szükség. Józsinak a szemöldökénél szakadt fel a bőr, bízom benne, hogy minél hamarabb visszatérhet közénk.


LABDARÚGÓ NB I, 7. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Szeptember 12., péntek
19.00
Lombard Pápa–MTK Budapest 0–1
Vad II István
Szeptember 13., szombat
14.30
Debreceni VSC–Pécsi MFC 0–2Erdős József
16.30
Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás 2–0Németh Ádám
18.30
Kecskeméti TE–Győri ETO 1–1-nél az 58. percben félbeszakadtSolymosi Péter
18.30
Nyíregyháza Spartacus–Dunaújváros PASE 0–0 Bognár Tamás
Szeptember 14., vasárnap
16.30
Videoton FC–Újpest FC (M1)
Iványi Zoltán
18.30
Ferencváros–Puskás Akadémia (Sport2)Szabó Zsolt
Az MVM-Paksi FC–Diósgyőri VTK mérkőzés a kedvezőtlen időjárás miatt elmarad, új időpontja még nincs.

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 6 6 19–2 +17 18
2. MTK Budapest 7 5 2 10–9 +1 15
3. MVM Paks 6 4 2 12–2 +10 14
4. Diósgyőri VTK 6 4 2 11–5 +6 14
5. Ferencvárosi TC 6 4 2 10–5 +5 12
6. Budapest Honvéd 7 3 1 3 7–6 +1 10
7. Újpest FC 6 2 4 4–2 +2 10
8. DVSC-Teva 7 2 2 3 5–6 –1 8
9. Nyíregyháza Spartacus FC 7 2 2 3 6–9 –3 8
10. Lombard Pápa FC 7 2 2 3 5–10 –5 8
11. Győri ETO FC 6 2 1 3 9–10 –1 7
12. Pécsi MFC 7 1 3 3 8–12 –4 6
13. Kecskeméti TE 6 1 1 4 6–10 –4 4
14. Szombathelyi Haladás 7 1 1 5 3–11 –8 4
15. Dunaújváros PASE 7 3 4 4–13 –9 3
16. Puskás Akadémia FC 6 2 4 4–11 –7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik