FTC: Moniz kapitánya távozott - a Vasasnál is kiköthet

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.07.01. 15:02
Bár a Ferencváros nem adott hivatalos tájékoztatást korábbi csapatkapitánya, Józsi György távozásáról, a középpályásnak mai hatállyal lejárt a szerződése a klubnál, nem hosszabbítottak vele.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Józsi György távozott a Ferencvárostól. A középpályásnak július 1-jével lejárt a szerződése, nem hosszabbítottak vele, így jelenleg szabadon igazolható.

Hírbe hozták már volt csapatával, a Zalaegerszeggel, ám értesüléseink szerint ő szeretne a fővárosban maradni. Úgy tudjuk, többek között az NB II-es Vasasnál is szívesen látnák, így még az sem biztos, hogy az élvonalban marad.

Józsi a korábbi vezetőedzőnél, Ricardo Moniznál még alapembernek számított a Ferencvárosban, csapatkapitány is volt, a 2012–2013-as idényben 28 meccsen lépett pályára az NB I-ben, öt gólt szerzett, ami után tavaly nyáron szerződést is hosszabbított vele a klub.

A 2013–2014-es szezonban Thomas Doll érkezését követően tavasszal az NB I-ben már egyszer sem kezdett, mindössze három bajnokin kapott lehetőséget a német edzőtől, így nem meglepő, hogy ezúttal nem hosszabbítottak vele.

„VAGY UTÁLNAK VAGY SZERETNEK” – A FRADI EGY ILYEN KÖZEG

„Egyelőre nincs konkrét megkeresés, de az igaz, hogy Pesten képzelem el a folytatást" – erősítette meg a Nemzeti Sport Online értesülését Józsi György, a Ferencvárostól távozó középpályás.

„Zalaegerszegről már hívtak, de mivel pesti folytatásban gondolkodom, egyelőre nemet mondtam. Azt viszont nem zárom ki, hogy az NB II-ben folytatom, ám hosszú még az átigazolási időszak, egyelőre külön, csapat nélkül tréningezek, nincsenek konkrétumok a jövőmmel kapcsolatban" – fogalmazott a középpályás, aki négy év után távozott a Ferencvárostól.

A jövőről tehát még korai beszélni, a ferencvárosi időszakát viszont szívesen összegezte. Kérdésünkre válaszolva a klubot körülvevő közegről is beszélt, arról hogyan viszonyultak hozzá a szurkolók, érezte-e, hogy játékával megosztja a drukkereket (a különböző fórumokon sok kritikát kapott még akkor is, amikor csapatkapitány volt).

„Annak ellenére, hogy Thomas Dolltól kevés lehetőséget kaptam, jó szájízzel jöttem el a Ferencvárostól, szívesen gondolok majd vissza az itt eltöltött négy évre. Azt pedig tiszteletben tartom, hogy az új edző nem velem képzelte el a csapatot. A szurkolókkal kapcsolatban hozzám nem jutottak el negatív visszhangok, de hát a Ferencváros már csak egy ilyen végletes közeg, vagy utálnak, vagy szeretnek valakit. Ám én ezzel sosem foglalkoztam, igyekeztem a legjobbat kihozni magamból, a teljesítményemmel elfogadtatni magamat" – nyilatkozta Józsi György.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Batik Bence (MTK – kölcsönből vissza), Bosnjak Predrag (Haladás), Emir Dilaver (osztrák, Austria Wien – Ausztria), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula – Horvátország), Stjepan Kukuruzovic (svájci-horvát, FC Zürich – Svájc), Benjamin Lauth (német, 1860 München – Németország),Nagy Dániel (Osnabrück – Németország), Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Muhamed Besic (bosnyák, ?), Ulysse Diallo (mali, Arouca – Portugália), Julian Jenner (holland, ?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, DVSC), Józsi György (?), Laczkó Zsolt (?), Leonardo (brazil, ?), Mark Otten (holland, ?),Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német, kölcsönből vissza?), Arsenio Valpoort (holland, ?)
Kiszemeltek:Gera Zoltán (szabadon igazolható, West Bromwich Albion – Anglia), Jasmin Mesanovic (bosnyák, Celik Zenica – Bosznia-Hercegovina), Kenan Piric (bosnyák, Gent – Belgium), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik