FTC: a Bundesligában folytatja a válogatott támadó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.26. 17:18
A német női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheimben folytatja a pályafutását Zeller Dóra, a Ferencváros magyar válogatott támadója.

A 19 esztendős játékos a legutóbbi idényben 22 bajnokin 16 góllal segítette a bronzérmes Fradit, míg a nemzeti csapatban eddigi nyolc fellépésén négyszer vette be az ellenfelek kapuját.

Az átigazolás pikantériája, hogy Zellert szülőhelye, Nyergesújfalu német testvárosa, Karlsdorf-Neuthard korábbi polgármestere ajánlotta be a Hoffenheimnek, melynél megfelelt a próbajátékon, így a mögöttünk hagyott szezonban a tizenkét csapatos bajnokság kilencedik helyén záró német klub szerződtette. A Bundesligában már légióskodik egy magyar játékos, Jakabfi Zsanett a bajnok és BL-győztes Wolfsburg futballistája.

A 2009–2010-es évadban az Újpestet erősítő Zellert az év játékosa díjra is jelölték, de végül a Viktória osztrák légiósa, Heike Manhart érdemelte ki az elismerést.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Zeller mellett Kaján Zsanett és Diószegi Fanni is távozott a Ferencvárostól, ők az MTK-ban folytatják a pályafutásukat. Király Bianka az Astrához igazol, de a brazil Giovanna maradása sem garantált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik