DVSC: Mészáros nem izgul, közel az aranyérem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 10:19
Ha nyer a DVSC-Teva labdarúgócsapata a Puskás Akadémia ellen elhalasztott mérkőzésén, gyakorlatilag bajnoknak tekinthető, mert bár a szombaton a Kaposvári Rákóczi ellen simán nyerő Győri ETO (5–0) pontszámban beérte a debrecenieket, az éllovas DVSC gólkülönbsége (65–31) így is sokkal jobb, mint a győrieké (53–32).

„Nem izgulunk, még ha most nem olyan jó és megnyugtató érzés ránézni a tabellára, mint mondjuk a múlt héten – mondta a Nemzeti Sportnak Mészáros Norbert. – De ne feledjük, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint az ETO. Nagy előny, hogy jobb a gólkülönbségünk, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk. Ha megnyerjük az elmaradt meccsünket, és a szezon utolsó mérkőzésén, odahaza a Honvéd ellen legalább egy pontot gyűjtünk – persze győzelemre hajtunk –, akkor nem kell számolgatnunk, biztosan miénk az aranyérem."Mészáros Norbert. – De ne feledjük, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint az ETO. Nagy előny, hogy jobb a gólkülönbségünk, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk. Ha megnyerjük az elmaradt meccsünket, és a szezon utolsó mérkőzésén, odahaza a Honvéd ellen legalább egy pontot gyűjtünk – persze győzelemre hajtunk –, akkor nem kell számolgatnunk, biztosan miénk az aranyérem."

Kérdés, ha bajnok lesz a DVSC, a jelenlegi keret vajon alkalmas-e arra, hogy helytálljon nemzetközi színtéren is.

„Először is, nyerjük meg a bajnokságot... – mondta. – Úgy érzem, a Debrecen játékosállománya erős, a csapat magja esztendők óta együtt futballozik. A vezetőség és az edzők dolga eldönteni, milyen posztra kit vagy kiket szeretnének szerződtetni. Remélem, maradok, a megállapodásom még másfél évig szól. De most nem az én jövőm, hanem az a legfontosabb, hogy nyerjük meg a meccset Felcsúton."

Immár ideális körülmények között. Az MLSZ várhatóan ma dönt a felcsúti mérkőzés pótlásának idejéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik