Honvéd: „Az NB I színvonala alacsonyabb, mint a Serie B-é”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.03. 10:04
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd kameruni légiósa, Thomas Job a Tuttomercatowebnek adott nyilatkozatában elárulta, hogy ha két klub jelenlététől elvonatkoztatunk, akkor a magyar élvonal színvonala nem ér fel az olasz másodosztály szintjéhez. A 29 esztendős középpályás hozzátette, nem olasz csapattársaival angolul kommunikál az öltözőben.

A korábban a Sampdoria kötelékébe is tartozó Job elárulta, hogy milyen utat járt be addig, amíg a 2013–2014-es szezon elején a Honvédhoz került.

„Lejárt a szerződésem a Cittadellánál, és nem sikerült megegyeznünk a folytatást illetően. Szabadon igazolható játékos voltam, amíg el nem köteleztem magam a Bolognához, de a szerződés aláírása után az élvonalbeli klub azonnal értékesíteni kívánt engem, így a Honvéd ajánlata pont kapóra jött. Érdekelt a magyar lehetőség, mert az Olaszországban eltöltött évek után egy másik országban is ki akartam próbálni magam” – kezdte Job, aki az NB I-ről nem volt túl hízelgő véleménnyel.

„Ha a technikailag és taktikailag is kiemelkedő Debrecent és Videotont nem számítjuk, akkor a bajnokság színvonala alacsonyabb a Serie B-énél, de a mi játékoskeretünk versenyszellemben, valamint fizikailag is felvenné a versenyt az olasz másodosztályú csapatokkal” – mondta a kameruni légiós, aki nem olasz csapattársaival angolul kommunikál az öltözőben, mert a magyar nyelvet nehéz megérteni és megtanulni.

Job – akinek a hosszú távú jövője még képlékeny – hozzátette, csapatával a bajnokság harmadik helyére pályázik, amely Európa-liga-indulást jelentene a Honvéd számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik