MTK: Szabó Zsolt döntően befolyásolta a meccset - Garami

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.17. 10:43
null
Garami József rendkívül csalódott volt Szabó Zsolt játékvezető ítélete miatt (Fotó: Tumbász Hédi)
A tegnapi PMFC–MTK (1–0) NB I-es labdarúgó-mérkőzést követően a vendégek szakmai igazgatója, Garami József arról beszélt, hogy a találkozó játékvezetője, Szabó Zsolt mérkőzést befolyásoló hibát követett, amikor 11-est ítélt a Pécs javára, és kiállította Rodenbücher Istvánt.

„Azok, akik látták a győri meccset, és az ETO-parkban rúgott öt gólunkat, azok azt gondolják, ott játszottunk jobban. Azért az MTK elleni második félidőre sem lehet panasz – hasonlította össze a PMFC legutóbbi két bajnokiját a baranyaiak vezetőedzője, Lőrincz Emil az MTK elleni, 1–0-ra megnyert meccset követő sajtótájékoztatón. – Erővel jól bírták a játékosok, talán fejben fáradt el a társaság. Ennek tudható be az is, hogy az MTK az első félidőben uralta a meccset. A fordulás után már mi voltunk veszélyesebbek, és nagyobb különbséggel is megnyerhettük volna a találkozót.”

A szakember kérdésre válaszolva arra is kitért, hogy ismét Koller Krisztián végezhette el a tizenegyest, annak ellenére, hogy szerdán az Újpest ellen a Magyar Kupában hibázott.

„Korábban öt tizenegyest értékesített. Az Újpest ellen lőtt kapufája után sem gondoltuk azt, hogy helyette más rúgja a tizenegyest. Jól döntöttünk, mint ahogy ő is jól döntött, hiszen kivárt, és így látványos gól lett a vége – ráadásul három pontot ért" – fogalmazott Lőrincz.

Korábbi edzője – az MTK-nál dolgoztak együtt 1996 és 1998 között, amikor Lőrincz még futballozott –, a jelenleg is az MTK-t irányító Garami József szerint Torghelle Sándor kihagyott helyzete és Szabó Zsolt játékvezető tévedése döntőnek bizonyult.

„Az első félidőben az történt a pályán, amit akartunk. Lezártuk a területeket a gyors pécsiek előtt, s aztán megpróbáltunk gólt rúgni. Megvoltak a lehetőségeink, s ha Torghelle Sándor a huszadik percben betalál, minden másképp alakul. Sőt, többen is odakerültek a kapu elé, csak sajnos hibáztak. Nem tartozom a heves vérmérsékletű edzők közé, és tudom, hogy a játékvezetői tévedés a futball része. Ám ami ma történt, amellett nem lehet szó nélkül elmenni. Szerintem Szabó Zsolt azzal, hogy tizenegyest adott a Pécs javára, döntően befolyásolta a mérkőzés eredményének alakulását. Rendkívül csalódott vagyok a játékvezető ítélete miatt. A csapat az első félidőben megmutatta, mire képes, ezért joggal hihetjük azt, hogy nem lesznek gondjaink a továbbiakban” – fogalmazott a kék-fehérek szakmai igazgatója.

LABDARÚGÓ NB I, 20. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Március 14., péntek
17.00
Szombathelyi Haladás–KTE-Phoenix Mecano 1–0 Becséri Dániel
19.00 Diósgyőri VTK–Lombard Pápa 2–1 Farkas Ádám
Március 16., vasárnap
14.30

Mezőkövesd–Újpest FC 0–1

Andó-Szabó Sándor
16.30
Pécsi MFC–MTK Budapest 1–0Szabó Zsolt
16.30Kaposvári Rákóczi–Puskás Akadémia FC 1–1Solymosi Péter
16.30Ferencváros–Debreceni VSC-Teva 1–1Kassai Viktor
18.30
Videoton FC–Győri ETO FC 0–1Vad II István
Március 17., hétfő
18.30
Budapest Honvéd–MVM-Paks (Tv: Duna Tv)Németh Ádám
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik