FTC: „Nyolcezer fradista drukker hangosabb, mint 50 ezer ajaxos”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 19:43
A Ferencváros labdarúgócsapatának holland légiósa, Jack Tuijp a Volendam szurkolói oldalának adott interjú második részében beszélt a fradistákról, akik szerinte sokkal jobb hangulatot tudnak csinálni, mint például az Ajax szimpatizánsai.

„A ferencvárosi szurkolók nagyon fanatikusak, a hazai meccseinken átlagosan nyolcezren vannak, és nagyobb hangzavart tudnak csapni, mint 50 ezer Ajax-szurkoló az Amsterdam ArenA-ban. Az idegenbeli találkozóinkon is kiváló hangulatot teremtenek, nem számít, milyen távol lépünk pályára" – mondta Tuijp a fanatix.nl szurkolói portálnak.Tuijp a fanatix.nl szurkolói portálnak.

A Ferencvárosnál parkoló pályára kerülő holland, aki az elmúlt hetekben a második csapat felkészülési találkozóin lépett pályára, egyelőre nem tervezi a hazatérést, a Fradinál szeretne sikeres lenni.

„Egyelőre nem gondolok a hazatérésre. Remélem, egyszer visszatérek a Volendamhoz, játékosként, edzőként vagy más formában. Még csak fél éve vagyok a Fradinál, a szerződésem még másfél évig érvényes, most elsősorban itt szeretnék sikeres lenni."

Tuijp elégedett a budapesti életével, az árakat olcsónak nevezte, a lakásában holland adók is foghatóak, míg az utcán nem jellemző, hogy gyakran megállítanák a szurkolók.

Az első részben Tuijp arról beszélt, hogy miért szerződött tavaly nyáron a magyar klubhoz, hogyan alakult azóta a sorsa, mi a fő különbség a hollandiai és a ferencvárosi időszakában, illetve hogy véleménye szerint miért nem tudott a holland másodosztálynál magasabb szinten is befutni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik