Újpest: elkezdték az edzéseket, változás a szakmai stábban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.12. 15:37
Szokatlan időpontban, vasárnap délben a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest is elkezdte a téli felkészülést a tavaszi szezonra. Új játékos egyelőre nem tűnt fel, a szakmai stábban viszont Mezei Tamás erőnléti edző helyére Milos Bogicsevics került.

Az ujpest fc.hu tájékoztatása szerint a keret tagjai közül mindenki megjelent az év első edzésén, és újra a Megyeri úton edzett a Vasastól visszatérő Zamostny Balázs, valamint a térdműtétje után Belgiumban rehabilitációs munkát végző Nikolas Proesmans is.

A belga középpályás mellett az augusztusban térdszalagszakadást szenvedő Molnár Sándor is a társakkal kezdte meg a felkészülést, Bojan Mihajlovics, Bojan Szankovics és José María Antón viszont egyelőre korábbi sérülése miatt külön edzett, a konditeremben pedig a decemberben porcműtéten áteső Vermes Krisztián és Banai Dávid párosa dolgozott külön.

A csaknem nyolcvanperces gyakorláson Nebojsa Vignjevics és Zoran Campara mellett erőnléti edzőként Milos Bogicsevics irányította a játékosokat. A 32 éves szerb szakember hivatalosan még nem csatlakozott az Újpest szakmai stábjához, de a legutóbb a szerb élvonalbeli FK Javor Ivanjicánál dolgozó edző kollégáihoz és a játékosokhoz hasonlóan teljes erőbedobással vetette bele magát a munkába. A fiatal tréner Mezei Tamás helyére érkezik a szakmai stábba.

„Az első héten csak napi egy edzésünk lesz, illetve a játékosok fizikai felmérésen is részt vesznek. Később már napi két gyakorlás lesz a programban. Az első meccseket alacsonyabb osztályú csapatokkal játsszuk, mert a játékosok nagy terhelést kapnak abban az időszakban, és nem lenne értelme egyből erős együttesek ellen kezdenünk. Törökországban már nehezebb meccsek várnak a keretre, ott jól lemérhetjük, hogy mit kell kijavítani a szezonkezdés előtt” – mondta Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője.

„Az edzői iskolából ismertem Milost, meg persze onnan, hogy az elmúlt években a szerb élvonalban dolgozott. Biztos vagyok benne, hogy segíteni tud a csapatnak, és bízom benne, hogy munkája révén kevesebb sérült lesz a klubnál, mint korábban” – beszélt Milos Bogicsevics érkezéséről a szerb vezetőedző.

AZ ÚJPEST FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 12.
Edzőtábor: Törökország (Belek), február 2–16.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 26.: Újpest–Soroksár (NB III)
02. 01.: Újpest–Dunaújváros PASE (NB II)
február 2–16.: hét meccs Belekben
02.08.: Újpest–Gaz Metan (románikai)
02.09.: Újpest–Rapid Bucuresti (román)
02.13.: Újpest–Bröndby (dán)
02. 21., Felcsút: Puskás Akadémia–Újpest

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik