PAFC: az anyagiakon múlt Berki debreceni és győri szerződése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.28. 09:41
Az anyagiak miatt hiúsult meg Berki István debreceni és győri szerződése. Amint arról korábban már beszámoltunk: az NB III-as Csákvár 19 éves, korosztályos válogatottja iránt több élvonalbeli klub is intenzív érdeklődést mutatott a téli átigazolási időszakban, ő azonban az újonc Puskás Akadémia FC-hez igazolt.

 

„Szó volt arról, hogy szerződtetjük, de a klub és a játékos nem egyezett meg” – mondta Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője. Meg nem erősített információink szerint a futballista – aki fiatal kora ellenére saját maga intézi az ügyeit – háromszázezer forintos fizetést kért a debreceniektől. A klub vezetősége napokon keresztül próbált faragni az igényelt összegből, míg a játékos megelégelte a bizonytalanságot.

A fiatal játékos Győr felé vette az irányt, szeretett is volna az ETO-ban futballozni. Másodjára viszont a csákvári vezetők hiúsították meg a szerintük előnytelen ajánlatot. A győriek ugyanis ingyen szerettek volna hozzájutni Berki István játékjogához, s ha később értékesítik a labdarúgót, az eladási ár tíz százalékát utalták volna át az NB III-as klubnak.

„Korábban a Dunakesziben futsaloztam, személyesen ismerem Horváth Ferencet és Vincze Ottót – kezdte Berki István. – A győriek feltételei mellett a körülmények is megtetszettek, könnyen meg is állapodtunk, de most a két klub vezetői nem tudtak megegyezni, így hát visszatértem a Csákvárhoz.”

A támadót – elmondása szerint – korábban a Kaposvári Rákóczitól is keresték, sőt, ha Horváth Ferenc maradt volna az MVM-Paks vezetőedzője, meglehet, hogy ott kezdi a felkészülést. Időközben aztán jelentkezett a Puskás AFC is, s miután a vezetők ezúttal megállapodtak, az U20-as válogatott labdarúgó az újonchoz szerződött.

„Gyors, technikás, remekül cselező játékos – jellemezte a futballistát Benczés Miklós, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője. – Szélsőként számítanék rá, de tudom, hogy sokat játszott a csatárok mögötti területen. A keretünk várhatóan szűkebb lesz tavasszal, vagyis jó eséllyel Berki István is pályára léphet a bajnokságban.”


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Berki István (Csákvár), Sztefan Denkovics (szerb-montenegrói, szabadon igazolható, legutóbb Vojvodina – Szerbia), Tóth II Balázs (Videoton FC, kölcsönbe), Vaskó Tamás (Mezőkövesd)
Távozott/távozhat: Haraszti Zsolt (Videoton FC, kölcsönből vissza?), Miguel Ángel Luque (spanyol, ?), Uros Nikolics (Videoton FC, kölcsönből vissza), Mamadou Wagué (francia, ?)
Kiszemeltek: Dejan Vukomanovic (bosnyák, Gandzaszar – Örményország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik