DVTK: a Mönchengladbach csatárát hozták volna

Vágólapra másolva!
2013.12.17. 14:33
A DVTK sportigazgatója, Kovács Zoltán a labdarúgócsapatnál várható játékosmozgásokról nyilatkozott az Észak-Magyarországnak.

„Már az ősz folyamán elkezdtük a felkészülést a lehetséges személyi változásokra, és ezen a téren jelenleg tárgyalások folynak – idézi a boon.hu Kovács Zoltánt, a DVTK sportigazgatóját. – Az lenne a legideálisabb, ha január tizenötödikére, mire kezdődik a téli felkészülés, realizálódnának az elképzeléseink, de ez nyilván nem csak tőlünk függ. Két-három érkezővel számolunk, szem előtt tartva a gazdasági lehetőségeinket, ami annyit jelent, hogy akkor lesz új emberünk – hiszen akad olyan, aki nem elégedett azzal, amennyi lehetőséget kapott és olyan is, akivel mi nem voltunk megelégedve –, ha lesz távozó, a létszám nagyságán nem kívánunk módosítani.” boon.hu Kovács Zoltánt, a DVTK sportigazgatóját. – Az lenne a legideálisabb, ha január tizenötödikére, mire kezdődik a téli felkészülés, realizálódnának az elképzeléseink, de ez nyilván nem csak tőlünk függ. Két-három érkezővel számolunk, szem előtt tartva a gazdasági lehetőségeinket, ami annyit jelent, hogy akkor lesz új emberünk – hiszen akad olyan, aki nem elégedett azzal, amennyi lehetőséget kapott és olyan is, akivel mi nem voltunk megelégedve –, ha lesz távozó, a létszám nagyságán nem kívánunk módosítani.”

A sportvezető a távozók és az érkezők oldalán is válaszolt konkrét játékosokkal kapcsolatos kérdésekre.

Tisza Tibor a szezon vége felé kevesebb játéklehetőséget kapott annál, mint amennyit szeretett volna. A csapat azonban nélküle is eredményes volt, éppen ezért nehéz lenne vitatkozni az edző, Tomiszlav Szivics döntésével. Tisza Tibi egy név Magyarországon, komoly kvalitásokkal bíró futballista, az ő helyzetének a megoldása lesz a téli szünet egyik feladata” – kezdte Kovács, akinek a szavaiból arra következtethetünk, a csatár távozhat a DVTK-tól.

A sportvezető ugyanakkor cáfolta, hogy az MTK-ban játszó Csiki Norbertet szerződtetnék („nem realitás, hogy meg tudjuk szerezni”) és reagált arra is, hogy a német Mönchengladbach második számú gárdájánál pallérozódó, 19 éves Szenes Bence megszerzése valóban szóba került-e.

„Még a nyáron volt téma, hogy esetleg jöhet, hiszen koránál fogva a korosztályos, U21-es csapatunkban is tudna futballozni, ahol szintén elkelnek a jó csatárok. Ő az a kategória, aki az NB I-ben rögtön talán nem tudna segíteni, sokkal inkább a jövő embere, de a leigazolása újra nem vetődött fel” – fogalmazott Kovács.

A sportigazgató hozzátette, a kapusposzton – Nenad Rajics, Ivan Rados, Gelei Vince, Herceg Péter áll rendelkezésre – akkor lehet változás, ha valakit értékesíteni tudnak (Gelei jelenleg a holland NAC Bredánál edz). Emellett várható, hogy Kádár Tamás és Bacsa Patrik iránt is lesz érdeklődés, bár utóbbit már nyáron sem engedték el, hiába érkezett érte ajánlat, 2016-ig hosszabbítottak is vele.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Távozott/távozhat: Thiago Bonfin (brazil, ?), Tisza Tibor (?)
Kiszemeltek:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik