DVSC: tüntetnek az ultrák, a Fradi ellen sem szurkolnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.22. 22:13
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva ultrái a hétvégi Ferencváros elleni rangadón sem szurkolnak, így tüntetve a szurkolói regisztráció ellen.

„A kialakult helyzetben azt szeretnénk kérni a DVSC vezetőségétől, hogy a tisztán látás kedvéért írják le, hogy Debrecenben szükség van a szurkolók regisztrációjára, mert olyan a légkör a stadionban, ami távol tartja a családokat, vagy az Újpest vezetőségéhez hasonlóan jelentsék ki, hogy nem értenek egyet a regisztrációval. A debreceni szervezett szurkolói csoportok tagjai nem félnek a regisztrációtól, de nem akarnak asszisztálni egy pótcselekvéshez, ami a hazai labdarúgás valós problémáiról kívánja elterelni a figyelmet. Meggyőződésünk, hogy az országban számtalan veszélyesebb csoport illetve közösség van, akiket nem regisztrálnak, ellentétben a szurkolókkal" – áll az Ultras Debrecen 1994 közleményében.

„A fentiek helyett az MLSZ még mindig a szurkolókban keresi a hibát, és nem hajlandó azzal foglalkozni, ami elsősorban a feladata lenne, hogy élvezhető labdarúgást teremtsen a hazai pályákon! Ha kirakat tevékenységek helyett végre érdemi munkát és eredményeket szeretnének felmutatni, kérdezzenek a vízilabda, kajak-kenu, torna, vívás, úszás vagy bármelyik számukra szimpatikus szövetségtől! Véleményünk szerint a stadionok lelátóinak megtöltéséhez foci kell, nem regisztráció" – írják továbbá az ultrák.

A debreceni szurkolók a női kézilabdacsapat Békéscsaba elleni első hazai meccsén kívánják megmutatni, hogy regisztráció nélkül is nyújthat tökéletes sportélményt egy találkozó.

A klub reakciójában kifejti, sem a sporttörvényt, sem az MLSZ előírásait nem akarják megszegni:

„A szurkolói regisztráció Európa számos országában alkalmazott és elfogadott gyakorlat. Magyarországon, a Sporttörvény és a MLSZ előírásai alapján, 2013. július 1-től kötelező a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a névre szóló jegyértékesítés. Klubunk, hogy teljesítse a bajnokságban való részvétel feltételeit, a nevezés benyújtásával kötelezettséget vállalt arra, hogy elfogadja és betartja mind a Sporttörvényt, mind pedig a MLSZ valamennyi döntését és szabályzatát. A labdarúgó szövetség felé mindent megteszünk azért, hogy szurkolóink világos és megfelelő garanciákat hordozó szabályok mentén látogathassák a meccseket, azonban a törvényi és a szabályzati előírásokat kivétel nélkül betartjuk, és be fogjuk tartani. Garantáljuk ugyanakkor szurkolóinknak, hogy a regisztrációval járó adatkezelés kizárólag a vonatkozó jogszabályok és az adatvédelmi biztostól kért tájékoztatás alapján folyik” – olvasható a dvsc.hu-n

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik