PMFC: marad az edzőpáros, hosszabbíthat a kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 22:45
A labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC továbbra is a Lőrincz Emil, Márton Gábor edzőpárossal folytatja, és még a héten hosszabbíthat a csapatkapitány Lantos Levente, valamint Koller Krisztián is – adta hírül az együttes hivatalos honlapja.



A baranyai klub évértékelőjén Feleki Attila ügyvezető és Elbert Gábor cégvezető arról is beszélt, hogy az ütőképes keret kialakítása mellett cél az is, hogy németalföldi mintára klubot is építsenek Pécsen – olvasható a pmfc.hu-n.

A célok között szerepel az is, hogy a csapat pécsiekre épüljön, első sorban helyi nevelésű és kötődésű játékosokkal, akiket fiatal magyarok és minőségi légiósok egészítenek ki.

Az utánpótlás és a közoktatásban részt vevő fiatalok bevonásával is kiemelten foglalkoznak, ennek értelmében külön szektor alakítottak ki az egyetemi hallgatók és az utánpótlásjátékosok számára is – utóbbiak így testközelből nézhetik és találkozhatnak a mérkőzések után példaképeikkel.

A légiósok és a hazai fiatalok arányainak megfordulásával kapcsolatban kiemelték, hogy míg 2012 tavaszán tizenkét külföldi és csak öt saját nevelésű játékos szerepelt a keretben, addig most csak négy nem magyar és tizenkét pécsi labdarúgó van az első csapatnál.

Pécsen egy mentálisan és morálisan erős, megalkuvást nem ismerő csapatot szeretnének építeni, az egységes csapat kialakításának érdekében továbbra is a Lőrincz, Márton kettős vezeti majd a csapatot. Ennek következményeképpen hosszabbított a klub két évvel Wittrédi Dáviddal, szerződtette Gőcze Gergőt – kettő plusz egy évre – és kötött profi kontraktus több fiatal játékossal is.

A klub honlapja továbbá arról is beszámol, hogy még a héten meghosszabbíthatja szerződését a csapatkapitány Lantos Levente és Kollár Krisztián is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik