Videó: Luque és Gallardo együtt vezényelt edzést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 14:28
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK két spanyol játékosa, José Luque és Francisco Gallardo nem mindennapi élményben részesítette a DVTK U14-es csapatát, amikor besegített a kedd délutáni edzés vezetésébe.

A tréning vezénylése közben Francisco „Paco” Gallardo megcsillantotta magyarnyelv-tudását is. „Ez volt az első alkalom, de nagyon jól éreztük magunkat, és szerintem a gyerekek is élvezték a közös gyakorlást, amelyen főleg játékos feladatokat végeztünk labdával – mondta Gallardo a dvtk.eu-nak. – Nincs sok időnk az edzések és a bajnokik mellett, de máskor is szívesen tartunk tréninget a diósgyőri fiataloknak. A foglalkozáson megpróbáltuk átadni azokat az elemeket, amelyeket nekünk tanítottak gyerekként Spanyolországban.”


A DVTK csapatkapitánya, José Luque is hasonló véleményen volt. Ahogy elmondta, az első csapat kőkemény profi munkát végez, az ilyen fiatal focistáknak azonban még fontos a játék is.

„Nagyon élveztem a közös munkát, az biztos, hogy nem ez volt az utolsó alkalom. Felvillanyozta a srácokat, hogy velünk készültek, ugyanakkor mivel ez volt az első ilyen edzés, izgultak is, néha el-elpattant tőlük a labda. A következő alkalommal már biztosan oldottabbak lesznek, és zökkenőmentesen fog menni a játék” – mondta Luque a DVTK honlapjának, aki nemrég a Nemzeti Sport Online-nak adott interjújában úgy nyilatkozott, egy nap Gallardóval közösen szeretne edzősködni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik