Fogadási ügy: a magyar nyomozás hatására léptek Szingapúrban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 09:01
null
Képünk illusztráció (Fotó: Imago)
Az AFP hírügynökség beszámolója szerint a szingapúri hatóságok kikérdezték Dan Tant, a nemzetközi fogadási botrány egyik kulcsfiguráját, akit a múlt héten megvádolt a magyar ügyészség az üggyel kapcsolatban.

A hírügynökség a szingapúri rendőrség és korrupcióellenes szervezet közleményét idézi, amely szerint Dan Tan – teljes nevén Tan Seet Eng – „jelenleg segíti a szingapúri hatóságok nyomozását”.

„A szingapúri hatóságok kapcsolatban vannak a magyar hatóságokkal. Ez év április közepén hivatalos kérvényt küldtünk a magyar hatóságoknak egy tanú kihallgatására az üggyel kapcsolatban, valamint információkat kértünk a nyomozási eredményeikről” – írja a közlemény.

Mint beszámoltunk róla, a magyar ügyészség 45 személyt vádolt meg a fogadási üggyel kapcsolatban a múlt héten, közöttük a szingapúri Dan Tant, akit Olaszországban köröznek a helyi fogadási csalási ügyben feltételezett érintettsége miatt, és európai, valamint nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene.

„A szingapúri hatóságok több másik országgal is kapcsolatban vannak, hogy több információt szerezzenek a nyomozásukról. Május elején pedig német nyomozók látogattak Szingapúrba, hogy információt cseréljenek az ügyben. A nyomozás zajlik” – áll a közleményben.

A szingapúri hatóságok arra a kérdésre azonban nem válaszoltak, hogy Dan Tant megvádolták, vagy esetleg letartóztatták-e. A korábbi szingapúri ügyekben azokat a személyeket, akikről úgy számoltak be a hatóságok, hogy „segítik a nyomozást”, megvádolták, vagy tanúként vettek részt a nyomozásban.

Dan Tan már jó ideje Szingapúrban tartózkodik, és a fogadási botrány szakértői – köztük a Magyarországon is megforduló, az egész világot behálózó jelenségről népszerű könyvet író Declan Hill – régóta várják, hogy a helyi hatóságok lépjenek az ügyben. Úgy tűnik, ez most elérkezett, és ebben a magyar ügyészség nyomozásának is nagy szerepe van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik