DVTK: tartoznak a Videotonnak, ezért nem kaptak licencet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.25. 16:46
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egyelőre nem kapta meg az NB I-es induláshoz szükséges klublicencet az élvonalban szereplő DVTK labdarúgócsapata. A boon.hu regionális portál – az Észak-Magyarországgal karöltve – utánajárt, hogy a diósgyőriek miért nem kapták meg eddig az első osztályú induláshoz nélkülözhetetlen papírokat.

A Magyar Labdarúgó-szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága május 14-i ülésén elutasította a diósgyőriek licenckérelmét. Hogy ezt miért tette, hogy minek nem felelt meg a licenceljárás során a DVTK, azt a magyar szövetség részéről az ügyben eljáró bizottság tagjai nem kommunikálhatták, lévén titoktartási kötelezettségnek vetették alá magukat. Az okokról a boon.hu hiába kérdezte Dudás Hunort, a DFC Kft. ügyvezető igazgatóját, ezzel kapcsolatos kérdésükre nem adott érdemi választ. Azt ugyanakkor elmondta a diósgyőriek elöljárója, hogy az elsőfokú döntés ellen fellebbeztek, így most annak a Fellebbviteli Licencadó Bizottságnak a döntésére várnak, akik a jövő héten kedden ülnek össze.

Az Észak-Magyarországnak sikerült olyan embert találnia a nagy titkolózás közepette, akitől a közvélemény megtudhatta, hogy miért nem kapta meg első fokon a licencet a DVTK. A kilétét felfedni nem kívánó informátor elmondta, hogy egy rendezetlen tartozás miatt nem tudta igazolni a tartozásmentességét a diósgyőri klub. Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy a Videoton FC felé állt fent rendezetlen tartozása a DVTK-nak akkor, amikor az Elsőfokú Licencadó Bizottság az ügyet elbírálta, akik ezért döntöttek az elutasítás mellett. Az ügy hátterében az áll, hogy tavaly nyáron több labdarúgót is szerződtetett, vásárolt ki a fehérvári klubtól a diósgyőri együttes. Jeff Silva fél évre kölcsönbe került a miskolciakhoz, míg Elek Ákos és Gosztonyi András játékjogát végleg megszerezte a Diósgyőr. A hírek szerint az utóbbi két játékos kivásárlásakor vállalt pénzügyi kötelezettségét nem teljesítette időre a DVTK, emiatt orrolt meg a Videoton a piros-fehérekre, és nem igazolta a tartozásmentességet, ezzel is teljesítésre ösztönözve a fizetési késésben lévő diósgyőri klubvezetést.

A fentiekkel kapcsolatban a boon.hu megkereste a Videoton FC kommunikációs vezetőjét, Szabó Gergőt, aki elektronikus úton a következőképpen reagált a regionális oldal felvetésére: „Mai, a Diósgyőr labdarúgócsapatának licencével kapcsolatos megkeresésüket nem tudjuk értelmezni, hiszen a klubok licenceivel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség az illetékes. Ennek megfelelően kérjük, hogy ezen témában az MLSZ-hez forduljanak tájékoztatásért!”

Dudás Hunor így kommentálta a licenckiadás megtagadásának okát felvázoló megkeresést: „Nem tudok mit mondani erre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik