NB I: Mindegy volt, hogyan, de nyerni kellett - Kondás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.13. 17:07
Mint ismert, a labdarúgó NB I 23. fordulójában a címvédő DVSC-Teva az Egri FC-t fogadta, és 3–0-ra győzött. A hazaiak mestere szerint mindegy volt, hogy miként, de nyerni kellett együttesének. A vendégek edzője a 0–0-nál és 1–0-nál elhibázott lehetőségeket bánja.

„Az első félidőben nulla nullánál és egy nullánál is voltak lehetőségeink. Azt tudtuk, hogy ebben a lelkiállapotban, amelyben a csapat van, ha még egy gólt kapunk, akkor nehéz lesz, hát sajnos ez bekövetkezett. Bizonyos körülmények között mindig nulla egyről, nulla kettőről indulunk. Az az igazság, hogy ez mostanában Egerben nem a szakmáról szól, sajnos” – nyilatkozta a mérkőzés után Mészáros Ferenc, az egriek vezetőedzője.Mészáros Ferenc, az egriek vezetőedzője.

„Úgy érzem, hogy egy nulláig tartottuk magunkat, utána majdhogynem törvényszerű, hogy a kicsit gyengébb állományú csapat – ilyen hetek után – összeesik.”

„Ígéretet kaptunk már, többet is, remélhetőleg a jövő héten rendeződnek a dolgok, mert különben nagyon nehéz lesz – folytatta Mészáros Ferenc, aki nem kívánta részletezni, hogy fizetésbeli elmaradásokról van-e szó. – Tudtam, hogy nem lesz könnyű, amikor elvállaltam a vezetőedzői állást, de egészen mást ígértek, mint ami teljesült…”

„Ma teljesen mindegy volt, hogyan, milyen formában, de nyerni kellett – kezdte a mérkőzés után Kondás Elemér, a hazaiak mestere. – Nagyon fontos volt, hogy gólt lőjünk, ugyanis a csapat rendkívül görcsösen futballozott, és kellett, hogy előnyt szerezzünk, ez kissé megnyugtatta a fiúkat. Lőhettünk volna még gólokat, szereztünk is még kettőt, sőt voltak további lehetőségeink – úgy érzem, hogy az volt a legfontosabb, hogy nyertünk.”

„Mi is vártuk és Selim is, hogy végre utolérje magát. Sokat beszélgettem vele, próbáltam segíteni neki, hogy türelmes legyen, valószínűleg ennek szólt ez, hogy kijött a gólja után, de én úgy gondolom, hogy próbálunk minden játékossal legalább ilyen viszonyt kialakítani, nálunk ez így működik” – mondta Boudla gólörömének felvetésére a debreceni edző.

„Örömmel tölt el minket, látjuk napról napra, hogy épül a stadion a Nagyerdőben, valamint többször gyakoroltunk már az akadémia pályáján, aminek hamarosan meglesz az átadója, tehát nyilván meglesznek az ideális feltételei annak, hogy megfelelő munkát lehessen végezni. Természetesen az, hogy fiatal labdarúgók játsszanak, korábban is működött. Ha megnézzük a mai mérkőzésen a keretet, a védelemben három saját nevelésű játékosunk volt, a középpályán Bódi kezdett, aztán bejött Ferenczi, Szécsi, de még ültek a padon is saját nevelésű labdarúgók, tehát nálunk elég nagy létszámban vannak jelen a keretben. Úgy ítéljük meg, hogy mindenképpen ez a járható út – felelte a jövőt firtatót kérdésre Kondás. – Most egy kicsit nem úgy megy a szekér. Ahhoz, hogy egy csapat jól szerepeljen, nagyon sok mindennek össze kell jönni, vannak dolgok, amik nem jönnek össze. Mérkőzésen belül is vannak olyan momentumok, amelyekből ha jobban tudnánk kijönni, több pontunk lenne, de fölösleges keseregni, menni kell tovább, és gyűjtögetni a pontokat. Ez a siker nagyon fontos volt.”

„A Magyar Kupában a döntőbe jutásért játszunk a Vasas ellen, ami nem lesz egyszerű. A Vasas több NB I-es csapatot is búcsúztatott, tehát nagyon észnél kell lenni, és nagyon oda kell figyelni. Koncentráltan kell futballozni, és remélhetőleg tovább tudunk jutni, aztán meglátjuk, hogy a másik ágról ki kerül be a fináléba, de a csapatnak mindenképpen az a célja, hogy a nemzetközi kupában induljon a nyár folyamán” – tért ki a Magyar Kupa elődöntőjére és az együttes céljaira Kondás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik