José Luque bejelentette a visszavonulását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 11:03
null
Luque sok szép pillanatot szerzett a DVTK szurkolóinak – a nyáron azonban búcsúzik tőlük (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr hivatalos honlapján tette közzé, hogy a klub spanyol csapatkapitánya, José Luque a nyáron visszavonul.

„Minden labdarúgó életében eljön az a nap, amikor bejelenti, hogy abbahagyja az aktív futballt – kezdte José Luque a dvtk.eu-nak. – Az én életemben ma jött el ez a pillanat, a bajnokság végeztével nem folytatom tovább. Hosszú vívódás után néhány napja hoztam meg ezt a döntést, ami igazán nehéz volt, mert 8 éves korom óta a labdarúgás az életem, 18 éves korom óta profiként ez a munkám is.”

„Lehet, szokatlan, hogy már most a nyilvánosság elé álltam döntésemmel – folytatta a spanyol légiós –, de nem szeretném, hogy a szerződéshosszabbításom körüli pletykák és a körülöttem lévő bizonytalanság akadályozná a csapat eredményességét a bajnokság hátralévő részében.”

„Végezetül szeretném megköszönni a DVTK szurkolóinak azt a sok buzdítást és szeretetet, amit diósgyőri pályafutásom során kaptam tőlük, valamint Dudás Hunor ügyvezető igazgatónak azt, hogy mindig az én és a családom segítségére volt. Sok sikert kívánok a DVTK-nak, hajrá, Diósgyőr!” – búcsúzott a DVTK csapatkapitánya.

A DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója, Dudás Hunor nem volt boldog a hír hallatán.

„Sajnálom Luque döntését, nincs más lehetőségem, mint elfogadni azt – reagált Dudás Hunor. – Lehetne szomorkodni, de én inkább boldog vagyok, mert egy ilyen nagyszerű sportolót és nagyszerű embert ismertem meg a személyében. Akkor csatlakozott a DVTK-hoz, amikor 7 pont volt a hátrányunk az NB II-ben a Nyíregyháza mögött, de segítségével egy 14 mérkőzéses győzelmi szériát követően sikerült feljutni. Élénken él az emlékezetemben a Hajdúszoboszló ellen lőtt bombája, vagy éppen az a lövés, amely a siófokiak kapujának bal felső sarkában kötött ki, és az előző bajnoki évad góljának választották. Emellett valódi profi, aki az edzéseken is mindig maximálisan odateszi magát, felnézhetnek rá fiatal játékosaink, nem véletlenül viseli már egy ideje a DVTK csapatkapitányi karszalagját.”

„Bízom benne, a hátralévő fordulókban is segíteni tudja a csapatot és a bajnokság végén sikerül elérni céljainkat. José Luque a Diósgyőrben eltöltött két és fél év alatt beírta magát a klub történetébe, és biztos vagyok benne, hogy úgy fogják emlegetni a szurkolók, mint a klub legendáját. Akárhogy is alakul további élete, mindig szívesen látjuk Diósgyőrben!” – zárta mondandóját a DVTK vezetője.

José Luque 1977-ben született, és 1997-ben mutatkozott be hazája élvonalbeli bajnokságában. A Sevilla csapatában Robert Prosinecki és Bebeto is csapattársa volt, majd 2006-ban (holtversenyben a nigériai Ikechukwu Uchéval) húsz góllal a spanyol második vonal gólkirálya lett a Ciudad de Murcia csapatának csatáraként. A DVTK-hoz 2011 elején csatlakozott, nagy szerepet vállalt abban, hogy a miskolciak a 2010–2011-es idény végén feljutottak az élvonalba. Az NB I-ben is a klub meghatározó játékosa volt – és az jelenleg is: múlt vasárnap gólt szerzett és gólpasszt adott a Videoton ellen 2–1-re megnyert bajnokin.

Luque legszebb pillanatai a DVTK-ban

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik