PMFC: Beke bekezdett, avagy a „18 éveseké a világ”

Vágólapra másolva!
2013.04.03. 13:30
Ismét újoncot avatott a Pécsi MFC NB I-ben szereplő labdarúgócsapata. A 29 éves Koller Krisztián és a 18 esztendős Márkvárt Dávid után újabb fiatal futballista, a szintén a 18. életévében járó Beke Péter mutatkozhatott be az élvonalban a pécsieknél.

Télen új szakmai stáb vette át az irányítást a PMFC-nél, Supka Attila után a Lőrincz Emil, Márton Gábor edzőpáros próbál eredményesebb csapatot építeni, ennek következményeként új időszámítás kezdődött a klubnál.Lőrincz Emil, Márton Gábor edzőpáros próbál eredményesebb csapatot építeni, ennek következményeként új időszámítás kezdődött a klubnál.

Ez nem csak a mutatott játékon látszik meg, hanem azon is, hogy a szakemberek bátran nyúlnak a klub saját nevelésű fiatal játékosaihoz is. Márkvárt Dávid bajnoki és Ligakupa-mérkőzésen már bemutatkozott korábban a PMFC első csapatában, a hétvégi, Kecskeméti TE elleni idegenbeli találkozó során pedig újabb fiatal futballista, Beke Péter lépett pályára a mérkőzés utolsó perceiben.

„Titkon bíztam benne, hogy szerepet kapok a mérkőzésen, és szerencsére az eredmény alakulása is kedvezett ennek. Boldog vagyok, hogy győztes mérkőzésen sikerült bemutatkoznom az élvonalban. Amikor beálltam, volt bennem némi drukk, de ahogy a pályára léptem, már nem izgultam – mondta a Nemzeti Sport Online-nak a PMFC színeiben Kecskeméten élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Beke Péter.

A fiatal, több poszton is bevethető játékos a 86. percben állt be csereként, de ennyi is elég volt neki, hogy helyzetbe kerüljön. Péter remek ütemben lépett ki a jobb oldalon, majd át akarta emelni a labdát a kapujából kifutó kecskeméti kapus fölött, aki azonban nagy bravúrral hárított.

„Nem ijedtem meg akkor sem, amikor helyzetbe kerültem, egyszerűen rosszul mértem fel az ellenfél kapusának magasságát, ezért nem sikerült az emelésem. Pikáns lett volna góllal kezdeni, de nem bánkódom, a győzelem a legfontosabb. Tudom, hogy sokat kell még fizikailag erősödnöm, és a fejjátékomon is van mit csiszolni. Lőrincz Emil és Márton Gábor pedig külön segít nekünk, fiataloknak a megfelelő taktikai elemek és helyezkedések elsajátításában, de az idősebb játékosok is befogadtak minket. Nekem és a korábban már bemutatkozó Mákvárt Dávidnak is sikerült beilleszkedni a csapatba” – tette hozzá a 18 éves szélső középpályás.

A másik ifjonc, Márkvárt Dávid bízik benne, hogy a jövőben is megkapják a fiatalok a lehetőséget a szakmai stábtól.

„Nagyon örülünk, hogy tétmérkőzésen is számít ránk a szakmai stáb, reméljük, a folytatásban is tudunk segíteni a csapatnak. Nem szállunk el magunktól, sokat kell fejlődnünk, főleg fizikailag kell erősödnünk, de a kiváló szakmai munka adott ehhez. Most az éllovas Győri ETO-val találkozunk, szeretnénk ellene is jól és eredményesen futballozni, és bízunk abban, hogy lehetőséget kapunk a mérkőzésen” – tekintett előre a fiatal támadó középpályás.

A PMFC hazai „hadjáratba” kezd pénteken: este 19 órakor fogadja a listavezető Győri ETO-t, majd jövő kedden a Kaposvári Rákóczi elleni rangadó, jövő szombaton pedig a Lombard Pápa elleni bajnoki mérkőzésre kerül sor a Stadion utcában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik