Fogadási botrány: a Békéscsaba közleményt adott ki az ügyben

Vágólapra másolva!
2013.02.11. 10:22
Békéscsaba UFC hivatalos közleményben ismerte el, hogy több fiatal játékosa is érintett volt korábban a fogadási botrányban. A klub tájékoztatása szerint az eredményt befolyásoló labdarúgók szerződését felbontották.

„A fogadási csalások szervezői nem kímélték a fiatalkorú játékosokat, jó néhány NB I-es ifjúsági mérkőzés eredményét megpróbálták befolyásolni, a 2010–2011. évi U19-es bajnokság 4 meccse került ebből az apropóból reflektorfénybe. Mint kiderült, a szervezőknek többek között sikerült elérni, hogy a 2011 márciusában lejátszott MTK Budapest–Békéscsaba UFC mérkőzésen négy vendégjátékos szándékosan, saját csapata hátrányára befolyásolja a mérkőzés végeredményét. A két évvel ezelőtti történet 2011 decemberében folytatódott, amikor a négy fiú a szüleik és az egyesület tudta nélkül, önként jelentkezett a Nyomozó Főügyészségen, ahol tanúként hallgatták ki őket és mindannyian beismerő vallomást tettek. Az egyesület 2012. január elején szerzett tudomást az esetről, aminek következtében a klubon belül a játékosokat eltiltottuk sporttevékenységük folytatásától, az edzések látogatásától, és kezdeményeztük a sportszerződésük felbontását. A Békéscsaba UFC a szabályzatoknak megfelelően 48 órán belül hivatalos formában jelentette a történteket az MLSZ-nek és a Központi Nyomozó Főügyészségnek, és elhatárolódott az esettől

Békéscsaba, 2013. február 10.

Békéscsaba UFC elnöksége” – idézi a Békéscsaba UFC közleményét a beol.hu.

Mint ismert, a Blikk szombaton számolt be a békéscsabai játékosok érintettségéről, akik egy felnőtt játékoson keresztül kerültek kapcsolatba a fogadási csalásokra szakosodó bűnszervezettel.

„A négy fiút az NB II-ben szereplő csabai felnőttcsapat egyik játékosán keresztül környékezte meg az ügy egyik főszereplője, aki számos élvonalbeli klubban megfordult. A srácok fejenként ezer eurót, vagyis csaknem háromszázezer forintot kaptak azért, hogy segítségükkel a Békéscsaba a kívánt különbséggel veszítse el az MTK elleni U19-es bajnoki meccset” – nyilatkozta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő informátor.

A Békéscsaba NB II-es csapatával kapcsolatos hír, hogy az együttes ma elutazott a horvátországi edzőtáborba, ahol az egyhetes külföldi felkészülés alatt a szlovén első osztályú NK Triglav és az NK Koper, valamint a második ligás Zavrc együttesével játszik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik