DVSC: öt fiatal játékos marad az NB I-es keretben

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 12:51
null
<strong>A NEMZETI SPORT PÉNTEKI LAPSZÁMÁBAN <br />16 OLDALAS MELLÉKLETET TALÁLNAK <br />A TAVASZI FUTBALLRAJTRA IDŐZÍTVE! </strong>
Öt fiatal, saját nevelésű játékossal bővült a DVSC-Teva NB I-es labdarúgócsapatának a kerete – adta hírül a klub hivatalos honlapja, a dvsc.hu.

Mint ismert, az év elején öt fiatal, saját nevelésű játékos – Szécsi Gergő, Szécsi Márk, Engel Alex, Gál Mátyás, Kuti Krisztián – kezdte el a felkészülést a DVSC első csapatával, és mindannyian tagjai is maradtak az élvonalbeli keretnek.

A debrecenieknél NB II-es keret tulajdonképpen nem is lesz, az első csapatból „visszajátszók”, illetve ifi labdarúgók lépnek majd pályára a másodosztályú meccseken. Akik eddig a „kis Lokihoz” tartoztak, a jövőben vagy a Létavértessel vagy az első kerettel készülnek.

A DVSC-DEAC NB II-ben szereplő együttese mindenképpen búcsúzik a másodosztálytól, ugyanis az NB I-es klubok második csapatai a versenykiírás értelmében nem lehetnek az egycsoportos másodosztályú mezőny tagjai. Az NB III Tisza-csoportjában szereplő Létavértesnek ellenben fontos lehet az első öt között végezni, hiszen az eddigi hat NB III-as csoportból a következő szezonban már csak három marad, és csak az első öt helyezett marad biztosan bent, míg a két legjobb 6. osztályozót játszik a megyei bajnokokkal, a többiek pedig kiesnek a megyei bajnokságokba.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Luis Ramos (hondurasi, KTE-Phoenix Mecano – kölcsönből vissza), Mamadou Wague (francia, Metz – Franciaország), Szécsi Gergő, Szécsi Márk, Engel Alex, Gál Mátyás, Kuti Krisztián (mind saját nevelésű)
Távozik/távozhat: Birtalan Botond (Pécsi MFC), Farkas II Balázs (Győri ETO FC), Nenad Kiso (bosnyák, Simurq Zaqatala – Azerbajdzsán), Yannick Mbengono (kameruni, Kecskeméti TE), Roguy Méyé (gaboni, ?), Varga József (Greuther Fürth – Németország, kölcsönbe), Varga Róbert (Kecskeméti TE – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik