Kihozták magukból, amit lehet? - értékelje a Honvéd őszét!

Vágólapra másolva!
2012.12.16. 18:01
null
Délczeg (9) zárt házi gólkirályként az ősszel (Fotó: Veres Viktor)
A Bp. Honvéd csapata az 5. helyen zárta az NB I őszi szezonját – a játékoskeret ismeretében Marco Rossi vezetőedző alighanem kihozta a kispestiekből a maximumot. Ráadásul még a nemzetközi kupaszereplésre is megmaradt az esély, hisz a Honvéd áll a kupában és a már dobogós DVSC-vel szemben is csupán három pont a lemaradása. Értékelje a Nemzeti Sport Online-on a kispestiek őszét, írja meg kommentben véleményét – a Nemzeti Sport őszértékelő sorozatának keddi részében foglalkozik a Bp. Honvéddal.

BUDAPEST HONVÉD

Mérleg: 5., 7–4–6, 27–25, 25 pont
Hazai mérleg:
3–3–2
Idegenbeli mérleg:
4–1–4
Házi gólkirály:
Délczeg Gergely (9 gól)
Házi „lapkirály”:
Baráth Botond (4 sárga, 2 piros)
Legjobb NS-átlag:
Marshal Mfon Johnson (5.818)
Legrosszabb NS-átlag:
Baráth Botond (5.200)

Legjobb mérkőzés az ősszel:
Egyértelműen a Videoton elleni meccs – a 3. fordulóban 1–0-ra nyert Székesfehérváron a fővárosi együttes. Lapunktól öt kispesti is hetes osztályzatot kapott, Délczeg Gergely gólpasszt adott Borisz Zsivanovicsnak, Debreceni András és Alekszandar Ignjatovics kőkemény belső kettőst alkottak a védelemben, míg Ivan Lovric megfogta Nikolics Nemanja tizenegyesét a 91. percben.

Legrosszabb mérkőzés az ősszel:
A 10. fordulóban, a Pécsi MFC ellen (0–1) egyetlen valamirevaló helyzetet sem dolgozott ki Marco Rossi vezetőedző csapata, rendkívül gyengén futballozott a Honvéd.

Kellemes meglepetés:
A szerb középső védő, Alekszandar Ignjatovics mind a 17 élvonalbeli mérkőzésen kezdőként lépett pályára, Debreceni Andrással, Souleymane Tandiával is megértette magát. Erős, magas, s nem mellékesen futballozni is tud – ilyen légiósra szüksége van a magyar futballnak.

Kellemetlen meglepetés:
Debreceni András mellőzése – mivel a 23 esztendős, U20-as vb-bronzérmes középső védő nem hosszabbította meg jövő nyáron lejáró szerződését, ezért bár az első csapattal edzhet, az NB I-es csapatban nem léphet pályára. Az NB II-ben rendre játszik, mégpedig kiválóan – megalázó helyzetbe került a válogatott keretbe is meghívott labdarúgó.

Miben kellene javulni?
Az együttes védekezése jó, a középpálya is stabil, a támadások zöme Ivancsics Gellérten megy keresztül – viszont a gólokat kis túlzással csak Délczeg Gergely szerzi. A keret alkalmas az ötödik pozíció megtartására, az előrelépés szenzációszámba menne, vagyis ez a csapat kihozza magából, amit csak lehet.

Az NSO olvasói ide várták a csapatot a nyáron:
7–12. hely.

SZAVAZÁS

Tízes listán hányasra értékelné a Bp. Honvéd labdarúgócsapatának őszi teljesítményét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen végez az NB I-ben a Honvéd?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik