Haladás: kényszermegoldásból az ősz egyik meglepetése

Vágólapra másolva!
2012.12.18. 21:08
A szombathelyiek labdarúgója, Búrány Zoltán részletes interjút adott a haladas.hu-nak, amelyben kiemelte, hogy hosszú és nehéz ősz van mögöttük, de élvezi a szerepét.

A zöld-fehérek edzője, Artner Tamás kényszermegoldásként vetette be Búrány Zoltánt a balhátvéd pozíciójában, Tóth Péter sérülése után. Az alapvetően középpályás játékos elmondta: „Bevallom, alaposan meglepődtem, amikor Artner Tamás először beállított a balhátvéd posztjára, hiszen korábban sosem futballoztam azon a szélen – mondta Búrány Zoltán klubja honlapjának. – Volt bennem egy kis félsz, hogy jobblábasként a bal oldalon játszom majd. Úgy érzem azonban, sikerült helytállnom, megoldottam a rám bízott feladatot, nemcsak a szakmai stáb, hanem játékostársaim is dicsértek. Sajnos az utolsó két meccset ki kellett hagynom, először tüdőgyulladással feküdtem egy hétig, majd felépültem, de a mester úgy ítélte meg, hogy nem vagyok megfelelő erőben, így a Győr ellen csak a kispadon ültem.”

„Én is úgy érzem, jól sikerült az őszi szezonom, de ha egy mérkőzést kellene kiemelnem, hát bajban lennék. Egyetlen egyet nem tudok mondani, szerintem több meccsen is hoztam, amit kellett, nem látványosan, inkább hasznosan játszottam. Számomra elsősorban azok a meccsek kedvesek, amikor a csapat nyert, ugyebár az a legfontosabb. Kritikus vagyok önmagammal szemben, de úgy érzem, a feladatom védekezőrészét nagyon jól megoldottam, a felfutások utáni bal lábas beadásaimon kell javítanom. Nem egyszerű feladat, hiszen védekező középpályásként kerültem Szombathelyre, később pedig jobbhátvédet játszottam, tehát a jobb lábam az igazi. Ugyanakkor fejlesztem a balt is, hiszen hasznos, ha valaki az egyik lábát nem csak támaszkodásra használja. Hosszú szezonon vagyunk túl, jól jön a pihenő – jómagam a 11-12. forduló környékén éreztem, hogy jó lenne egyet szusszanni. Valószínűleg a testem is így gondolta, hiszen ekkor – az első diagnózis szerint – combizomhúzódást szenvedtem, később kiderült, valójában ülőideg-gyulladásom van. Ez sajnos végigkísérte az utolsó meccseimet is” – tette hozzá a szombathelyiek kettese, aki 2011 nyarán Szolnokról szerződött a vasi megyeszékhelyre.

A játékos elmondta még, hogy a januári alapozáson derül ki, hogy tavasszal is a bal oldalon játszik-e, vagy Tóth Péter visszatér megszokott pozíciójába. A csapat esélyeit illetően is bizakodó, szerinte a rendkívül sűrű mezőnyben három-négy győzelmet követően nagyot ugorhatnak előre egy alapos téli felkészülés után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik