Botladozás az NB I-ben, remeklés az El-ben - értékelje a Videoton őszét!

Vágólapra másolva!
2012.12.17. 21:58
null
Az EL-ben jól szerepelt a Videoton, a bajnokságban azonban többször is botlott a fehérvári együttes (Fotó: Szabó Miklós)
A Videoton a negyedik helyen zárta az NB I őszi szezonját, a piros-kékek ennél előkelőbb helyre vágytak. Igaz, miközben a bajnokságban botlott néhányat a gárda, az Európa-ligában jól szerepelt. Tavasszal sokkal több kell ahhoz, hogy a csapat dobogós helyen tudjon végezni. Értékelje a Nemzeti Sport Online-on a fehérváriak őszét, írja meg kommentben véleményét – a Nemzeti Sport őszértékelő sorozatának szerdai részében foglalkozik a Videotonnal.

 

VIDEOTON

Mérleg: 4., 7–5–5, 21–15, 26 pont
Hazai mérleg: 4–3–3
Idegenbeli mérleg: 3–2–2
Házi gólkirály: Nikolics Nemanja (8 gól)
Házi „lapkirály": Torghelle Sándor (3 sárga, 1 piros)
Legjobb NS-átlag: Kovács István (6.071)
Legrosszabb NS-átlag: Szolnoki Roland (4.875)

Legjobb mérkőzés az ősszel: A piros-kékek ősszel egyértelműen a Debrecen ellen játszottak a legjobban a bajnokságban. Paulo Sousa együtteséből a fiatal Kovács István futballozott a legjobban, hiszen előbb Torghelle Sándornak, majd Nikolics Nemanjának is gólpasszt adott. A 3–1-es végeredményt hozó bajnokin Filipe Oliviera volt még eredményes.

Legrosszabb mérkőzés az ősszel: A 3. fordulóban a Honvéd tudott nyerni Székesfehérváron, mégpedig úgy hogy a hosszabbítás pillanataiban a Videoton rúghatott tizenegyest. Ráadásul a szabálytalanságnál Kemenes Szabolcsot kiállította a bíró, így Ivan Lovrics állt a kapuba, de védeni tudott.

Kellemes meglepetés: Kovács István rendszeresen bizonyítási lehetőséget kapott a csapatban és élt is ezzel. A fiatal középpályás szinte minden mérkőzésén kiemelkedett a csapatból, a kiszámíthatatlan cseleivel és remek passzaival hívta fel magára a figyelmet.

Kellemetlen meglepetés: Mladen Bozsovicsban benne van a potya és a szezon végén ki is jött belőle – igaz az ősz első felében nagy bravúrjai is voltak. A kapus a Genk elleni Európa-liga találkozón és az Újpest elleni bajnokin is nagyokat hibázott, ez pedig sokba került a Videotonnak.

Miben kellene javulni? A helyzetkihasználásban mindenképpen előrébb kell lépnie az együttesnek. A helyzetet árnyalja, hogy míg az El-küzdelmekben igencsak magabiztosak voltak a fehérváriak az ellenfelek kapuja előtt, addig a magyar bajnokikon akadt kimaradt lehetőség bőséggel.

Az NSO olvasói ide várták a csapatot a nyáron: 1. hely.

SZAVAZÁS

Tízes listán hányasra értékelné a Videoton labdarúgócsapatának őszi teljesítményét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen végez az NB I-ben a Videoton?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik