Az otthonától megfosztott csapat: benn marad-e az Eger?

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 18:48
null
Az egri szurkolók minden tiszteletet megérdemelnek kitartásukért (Fotó: Török Attila)
Nem egyedi eset a labdarúgó NB I közelmúltjában az Egeré – a kilencvenes években a Stadler FC, később a Tatabánya is idegenbe kényszerült (szinte) a teljes őszre újoncként –, az viszont biztos, hogy lélektanilag igen nehéz lehetett úgy végigjátszani egy fél szezont, hogy a csapat gyakorlatilag országjáró túrán volt… Az egri közönség még csak Ligakupa-meccsen látta hazai pályán játszani a piros-kékeket, kérdés, hogy tavaszra minden elkészül-e, és az MLSZ jóváhagyja-e a helyi létesítmény használatát – ez nagyban befolyásolhatja a szezon elején még bravúrokat bemutató, a végére kifulladó (öt vereség egymás után, kilences nyeretlenségi széria) hevesi gárda bennmaradási esélyeit. Értékeljen, mondja el véleményét – szombaton az Eger szezonját elemzi a Nemzeti Sport.

 

EGRI FC

Mérleg: 15., 2–5–10, 15–30, 11 pont

Hazai mérleg: 1–3–3

Idegenbeli mérleg: 1–2–7

Házi gólkirály: Németh Norbert (8 gól)

Házi „lapkirály”: Petr Knakal (3 sárga, 2 piros)

Legjobb NS-átlag: (53.) Németh Norbert 5.583

Legrosszabb NS-átlag: (177.) Igor Pisanjuk 4.667

Legjobb mérkőzés az ősszel: A címvédő DVSC-Teva ellen Diósgyőrben úgy nyert 1–0-ra a csapat, hogy Goran Vujovics még büntetőt is hibázott.

Legrosszabb mérkőzés az ősszel: Miután a Debrecent legyőzte, Kaposváron pedig pontot szerzett a csapat, hazai pályán nyerhetőnek hitt meccsen 2–0-ra veszített a KTE ellen.

Kellemes meglepetés: Németh Norbert sérülés után igazolt az újonchoz, nyolc gólt szerezve a vállán vitte a csapatot.

Kellemetlen meglepetés: Olyan, hogy hazai pálya, nem létezett az Egernek. Nagyon úgy tűnt, a város elöljáróinak nem igazán fontos, hogy elkészüljön a Szentmarjay-stadion világítása, csak remélni lehet, hogy a tavaszi rajtra változik a helyzet.

Miben kellene javulni? Az nem megy, hogy a góllövés terhe egyedül Németh Norbert vállán nyugszik, azaz, olyan játékost kellene igazolni, aki tavasszal nem csak az edzéseken talál a hálóba. És ami a legfontosabb: a város vezetői adják meg a lehetőséget a csapatnak, hogy a folytatásban a hazai pálya valóban hazai pálya legyen…

Az NSO olvasói ide várták a csapatot a nyáron: 15–16. hely

A SOROZAT ELSŐ RÉSZE:Reménytelen helyzet? Értékelje a Siófok őszi szereplését!

 

SZAVAZÁS

Tízes listán hányasra értékelné az Eger labdarúgócsapatának őszi teljesítményét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen végez az NB I-ben az Eger?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik