A Matyi-Supka ellentét árnyékában: milyen osztályzatot érdemel a Pécs?

Vágólapra másolva!
2012.12.07. 18:02
null
A piros mezes Pécs őszi szereplése, mi tagadás, kilátástalan volt... (Fotó: Korponai Tamás)
Tizennegyedik hely, pocsék – az egész mezőnyből a legrosszabb – hazai mérleg, a nyilvánosság elé vitt, néha már-már tragikomikus színezetű ellentét a klubtulajdonos Matyi Dezső és a bizalmat vesztett vezetőedző, Supka Attila között: a Pécsi MFC őszi szezonja nagyon csúnya volt. Nagy tervekkel indult, de fél év alatt csak mélyebbre jutott – vajon ki tud-e jönni a gödörből tavasszal a Pécs? A felelősséget gyakran magától „eltoló” tréner lenne a hibás? Az egész projekttel gond van? Teljesülhet-e Matyi Dezső vágya, kijuthat-e néhány éven belül az európai porondra a baranyai csapat? A Nemzeti Sport vasárnapi számában a nagyon kellemetlen őszön túleső Péccsel foglalkozik NB I-es őszértékelőjében.


PÉCSI MFC

Mérleg: 14., 4–7–6, 17–21, 19 pont
Hazai mérleg: 1–3–4
Idegenbeli mérleg: 3–4–2
Házi gólkirály: Bajzát Péter, Wittrédi Dávid (4–4 gól)
Házi „lapkirály”: Zoran Zeljkovic (6 sárga, 1 piros)
Legjobb NS-átlag: Dibusz Dénes (5.636)
Legrosszabb NS-átlag: Nagy Olivér (4.750)
Legjobb mérkőzés az ősszel: Sokáig vissza kell lapoznunk a jegyzőkönyvekben – az első fordulóban, az MVM Paks ellen (3–2) meggyőző, kifejezetten szép játékkal nyertek a pécsiek idegenben.
Legrosszabb mérkőzés az ősszel: Pedig a legjobb lehetett volna – a Debrecen ellen (2–3) jól játszott a PMFC, hatvan percig vezetett kettő nullára, de olyannyira összezuhant, hogy a 70., a 74. és a 79. percben is gólt kapott...
Kellemes meglepetés: Nehéz bárkit is kiemelni, de a 23 esztendős nigériai, Eke Uzoma hétről hétre megbízható teljesítménnyel rukkolt ki, a Freiburg korábbi középpályása rengeteg labdát szerzett a középpályán, amelyeket rendre jól meg is játszott.
Kellemetlen meglepetés: Solomon Okoronkwo ebben a fél szezonban sem bizonyított, a 25 esztendős, korábban a Herthában is futballozó nigériai támadó számos alkalommal sérüléssel bajlódott, de amikor pályára lépett, akkor sem ment neki a játék.
Miben kellene javulni? A legtöbb alkalommal ötlettelennek tűnt a támadójáték, ráadásul amikor kiválóan futballozott az együttes, akkor is vereséget szenvedett – a Debrecen elleni (2–3) és a legutóbbi, Ferencváros elleni (2–3) összecsapáson is két góllal vezetett a pécsi gárda, végül mégis kikapott, vagyis nem volt tartása a PMFC-nek. Ebben mindenképp előre kell lépnie a társaságnak.
Az NSO olvasói ide várták a csapatot a nyáron: 7–12. hely

SZAVAZÁS

Tízes listán hányasra értékelné a Pécs labdarúgócsapatának őszi teljesítményét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen végez az NB I-ben a Pécs?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik