Magyar Kupa: hét éve nem látott bravúr a Létavértesé

Vágólapra másolva!
2012.11.29. 10:15
A tegnapi visszavágókkal egy csapat híján kialakult a legjobb nyolc mezőnye a labdarúgó Magyar Kupában. A sorozat történetében 2005 óta először fordult elő, hogy egy harmadosztályú csapat bejutott a negyeddöntőbe.

A DVSC-Teva fiókcsapata, az NB III-as Létavértes SC a másodosztályú Putnok (2–0), a szintén NB II-es Mezőkövesd (2–0) és az élvonalbeli Lombard Pápa (1–0) kiverése után tegnap 2–1-re nyert az NB II-es Szolnok otthonában, és ennek köszönhetően idegenben lőtt több góllal továbbjutott a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé. tegnap 2–1-re nyert az NB II-es Szolnok otthonában, és ennek köszönhetően idegenben lőtt több góllal továbbjutott a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé.

Harmadosztályú klubnak ez a bravúr 2005-ben sikerült eddig utoljára, akkor a Kazincbarcika jutott be a negyeddöntőbe. Igaz, a barcikaiak akkor NB II-esek voltak, de az harmadik vonalnak számított, mert volt NB I/B is. A Kazincbarcika hét éve az egymeccses negyeddöntőben a későbbi győztes MATÁV Soprontól szenvedett 2–1-es vereséget.

Az utolsó, nevében is NB III-as harmadosztályú klub a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese között 2004-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsér volt, amelyet végül a későbbi döntős Honvéd győzött le 3–0-ra.

A Magyar Kupa 2012–2013-as kiírásában a Létavértes mellett a Dunakanyar-Vác (NB II), a Vasas (NB II), a Honvéd, a Győri ETO, a DVSC-Teva és a Siófok jutott a legjobb nyolc közé. A nyolcadik gárda a ZTE (NB II)–Videoton párharcból kerül ki februárban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik