MK: a Létavértes kiejtette a Szolnokot, továbbjutott a Vác

Vágólapra másolva!
2012.11.28. 14:13
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Szolnok hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a harmadosztályú Létavértestől, így elbúcsúzott a további küzdelmektől, míg a Dunakanyar-Vác kiütéses győzelmet aratott a Tiszaújváros ellen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

A Szolnok az idegenben aratott 1–0-s győzelme után a visszavágó 37. percében is megszerezte a vezetést Kiprich Dániel találatával, így úgy tűnt, a másodosztályban bukdácsoló szolnokiak tovább folytatják menetelésüket a kupában. Az első félidő végén azonban Kertész Tamás góljával egyenlített a Létavértes, így a második játékrészre nyílt maradt a továbbjutás kérdése.

A találkozó 56. percében pedig jött a hideg zuhany: a vendégek Kertész második góljával fordítottak, és idegenben szerzett több góljuknak köszönhetően továbbjutásra álltak.

A szolnokiak helyzetét tovább nehezítette, hogy a 74. percben Mile Krisztián kiállítása miatt tíz főre fogyatkoztak. Bár öt perccel később a vendégektől Kinyik Ákos is a kiállítás sorsára jutott, az eredmény már nem változott, így a Létavértes meglepetésre búcsúztatta esélyesebb ellenfelét.

A harmadosztályban szereplő Tiszaújváros váci vendégjátékán már kevesebb izgalomban lehetett része a mérkőzésre kilátogató szurkolóknak.

A 26. percben Pap Roland, tíz perccel később Zsolnai Richárd vette be Hamar Zsolt kapuját, így már a szünetre kétgólos előnybe kerültek a váciak. A második félidő elején Pap újbóli találatát követően Berki István, majd az utolsó percekben Rusvay Gergely is betalált, így a másodosztályú klub igazolta a papírformát, és az első mérkőzés 1–1-es döntetlenje után könnyedén lépett a negyeddöntőbe.

MAGYAR KUPA NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
SZOLNOKI MÁV FC–LÉTAVÉRTES 1–2 (1–1)
Véső u., 200 néző. Vezette: Radványi Á. (Erős, Kispál)
Szolnoki MÁV: Rézsó – Tisza K., Pintér L., Kiprich, Nagy D. ( Annus, 60.) – Mile, Tamási – Lengyel B. (Kállai, a szünetben), Szepessy, Rokszin – B. Tóth. Vezetőedző: Bontovics Ferenc.
Létavértes: Póser – Kinyik, Hajdu I., Holecz, Suskó – Barzsó, Burics, Mokánszki (Mezei, 90.), Hussein (Király, 64.) – Kertész T. (Berdó, 82.), Nagy T. Vezetőedző: Gyarmati András.
Gólszerzők: Kiprich (1-0) a 37., Kertész (1-1) a 45., Kertész (1-2) az 55. percben
Kiállítva: Mile (megrúgta Suskót) a 74., Kinyik (második sárga lap után) a 79. percben
Továbbjutott: a Létarvértes 2-2-vel, idegenben rúgott több góllal
MESTERMÉRLEG
Bontovics Ferenc: – Köszönjük azon szurkolóinknak, akik kitartottak mellett a nehéz időszakban is. Gratulálunk a Létavértesnek a továbbjutáshoz.
Gyarmati András: – Nagy küzdelemben sikerült két gólt rúgnunk, s úgy érzem, teljesen megérdemelten nyertünk.
DUNAKANYAR-VÁCTISZAÚJVÁROS 5–0 (2–0)
Vác, 300 néző. Vezette: Pánczél K. (Aradi J., Becséri G.)
VÁC: Dombó – Króner, Páles, Farkas P., Gulyás M. – Kákonyi (Sorecz, 64.), Rása, Papp K., Zsolnai (Király P., 78.) – Berki, Pap R. (Rusvay, 80.). Vezetőedző: Mózner János
TISZAÚJVÁROS: Hamar – Horváth T., Daru, Toplenszki, Horváth Sz. – Molnár G. (Lippai, 48.), Zádori E. Kerekes I., Török – Kovács P. (Zádori S., 62.), Gaál (Dávid Z., 48.). Vezetőedző: Koleszár György
Gólszerzők: Pap R. (1–0) a 26., Zsolnai (2–0) a 36., Pap R. (3–0) a 47., Berki (4–0) a 77., Rusvay (5–0) a 89. percben
Továbbjutott: a Dunakanyar-Vác 6–1-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Mózner János: – Ezzel a meccsel feltettük a koronát az őszi teljesítményünkre, és bízom benne, hogy tavasszal jobb folytatás következik.
Koleszár György: – Érdekes módon Pánczél sporttárs már másodszor veretett meg csapatommal Vácott.
18.00: Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd
Az első mérkőzés eredménye: 0–4
18.00: Vasas–Békéscsaba
Az első mérkőzés eredménye: 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik