Vasas: Létszámcsökkentés, minőségi érkezők, fő a bennmaradás - Vlak

Vágólapra másolva!
2011.12.13. 07:26
Marijan Vlak, a labdarúgó NB I 12. helyén telelő Vasas horvát szakvezetője az angyalföldi klub hivatalos honlapján értékelte a sok nehézséget hozó őszt, és vázolta, hogyan készülnek a nem kevésbé embert próbáló tavaszra.

Marijan Vlak úgy véli, miután menet közben vette át a csapat irányítását, meglehetősen behatároltak voltak a lehetőségei – ez az egyik oka annak, hogy a Vasas kevés gólt szerzett az ősszel.

„Nem lehetett más a célom, mint hogy jó és kemény védekezéssel szilárdabbá tegyük a gárdát, és így minél kevesebb gólt kapjunk – elemzett a horvát tréner. – Talán ennek is betudható az, hogy az előrejáték egy kicsit gyengébbre sikerült. Ez sínylette meg azt, hogy stabilabbak legyünk hátul, és ezzel több pontot szerezzünk."

A szakvezető ugyanakkor jelezte, a téli felkészülés során mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy javítsák a támadójátékot – ez új futballisták bevonásával is történhet.

„Természetesen a klub anyagi lehetőségei határozzák meg, hogy kik kerülnek majd végül hozzánk. Nagyon nehéz a téli szünetben olyan labdarúgókat találni, akik szabadon igazolhatók, és a képességeik is megfelelők. Az biztos, hogy frissítenünk kell a keretet. Olyanokkal szeretnék együtt dolgozni, akikben van „szív" a játékhoz. Némileg csökkentenünk kell a létszámot, és ahhoz, hogy tavasszal jó csapatot alkossunk, legalább két-három minőségi játékos érkezése elengedhetetlen."

A tavaszi kilátásokkal kapcsolatban Vlak elmondta: „Elsődleges célunk nem lehet más, mint hogy minél hamarabb bebiztosítsuk az élvonalbeli tagságunkat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik