Foxi nem lesz a Hajduk Split játékosa

Vágólapra másolva!
2011.06.22. 08:30
null
Foxi egyelőre nem vált klubot (Fotó: Fuszek Gábor – archív)
Keddre virradóra visszalépett az üzlettől a Hajduk Split: Foxi Kethevoama így biztosan nem lesz a horvát élcsapat futballistája. A közép-afrikai légiós ezekben a napokban a mezőkövesdi edzőtáborban készül a KTE-vel – horvát lapok szerint Foxi késése miatt hátrált ki a spliti csapat, a kecskemétiek ellenben úgy sejtik, anyagi gondok állhatnak a háttérben.

 

Ahelyett, hogy a spliti tengerparton sétálgatna, a mezőkövesdi edzőtáborban rója a köröket. Foxi Kethevoama ismét a Kecskeméttel készül – de hogy miért, s hogy a légiós miként került partvonalon kívülre a splitieknél, egyelőre nem tudni. Az ügy meglehetősen bonyolult, ami biztos: a Hajduk Split vezetői keddre virradóra végérvényesen visszamondták Foxi Kethevoama átigazolását. Mivel a felek eddig „csupán" szóban egyeztek meg egymással, a papírok szignózása a hét első napjáig nem történt meg, így ezt nyugodtan megtehették – pontosabban a lelkiismeretükön múlott az egész.

„Tényleg visszaléptek – mondta Rózsa Pál a Nemzeti Sportnak. – Meglepett a húzásuk, hiszen annak idején több mint öt órán át tárgyaltunk egymással, s a végén úgy álltunk fel az asztaltól, hogy egymás tenyerébe csaptunk. Még a fénykép is megvan a jeles pillanatról, úgy néz ki, ez már csak rossz emlék marad."

A visszalépés okáról a kecskemétieket nem tájékoztatták, több horvát lap szerint a spliti vezetők akkor orroltak meg a légiósra, amikor nem volt hajlandó megszakítani nyári szabadságát, és csak másfél héttel a két klub egyezségét követően tért vissza Magyarországra.

„Badarság – vágta rá Rózsa Pál. – A horvátok is pontosan tisztában voltak vele, hogy Foxi akkor Afrikában volt a családjánál – biztosra veszem, hogy valami más van a háttérben. Könnyen lehet, hogy anyagi gondokkal küzd a spliti klub."

Rózsa Pál szerint etikátlan lépés volt a Hajduk Split vezetői részéről a kihátrálás, ám a KTE első embere ettől nem esett kétségbe, Foxi Kethevoama iránt így is nagy az érdeklődés. Ráadásul a közép-afrikai légiósért járó 106 millió forintot sem tervezték be a költségvetésbe.

„Üzletember vagyok, régen megtanultam már, hogy sose költsek el előre pénzt. Legközelebb jobban megválogatjuk, kivel ülünk tárgyalóasztalhoz, az élet már csak ilyen, az ember mindig tanul valamit. A játékos iránt más klubok is érdeklődnek, szóval egyáltalán nem biztos, hogy Kecskeméten marad."

A TELJES CIKKET – BENNE TOMISZLAV SZIVICS VEZETŐEDZŐ VÉLEMÉNYÉVEL AZ ÜGYRŐL – ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik