Aczél nem bánja, hogy nem ő lett a DVSC edzője

Vágólapra másolva!
2011.01.03. 14:24
null
Aczél Zoltánnak még nem járt le az ideje Szombathelyen – benn akarja tartani a Haladást <br />(Fotó: Czagány Balázs, archív)
N&eacute;h&aacute;ny napja m&eacute;g annak is volt realit&aacute;sa, hogy a Halad&aacute;s vezetőedzője, Acz&eacute;l Zolt&aacute;n janu&aacute;rt&oacute;l a DVSC-TEVA szakmai munk&aacute;j&aacute;t ir&aacute;ny&iacute;tja, azonban a negyvenh&aacute;rom esztendős szakember v&eacute;g&uuml;l a szombathelyi klub alkalmazottja maradt, a Lokin&aacute;l pedig a cseh Zdenek Scasny &uuml;lhet a kispadra. Ha valaki azt gondolja, Acz&eacute;l Zolt&aacute;n szomor&uacute; amiatt, hogy nem lett a c&iacute;mv&eacute;dő tr&eacute;nere, t&eacute;ved.

– Az élvonalbeli csapatok közül a Haladás a legfrissebbek közé tartozik, a labdarúgók hétfőn megkezdik a felkészülést a tavaszi idényre. Mi az, amit az öltözőbe belépve feltétlenül megemlít majd?

– Nem biztos, hogy a feleségem örül annak, amit most mondok, de az mindenképpen elhangzik majd, hogy már nagyon hiányoztatok... – felelte a Haladás vezetőedzője, Aczél Zoltán a Nemzeti Sport hétfői számában megjelent interjúban.

– Stresszes volt az az időszak, amelyet a tizedik fordulót követően a Haladás vezetőedzőjeként élt át?

– Mindegy, hogy egy edző első helyért vagy a bennmaradásért harcol a csapatával, munkája így is, úgy is stresszel jár. Persze ne gondolja, hogy panaszkodom, mi, edzők kedveljük ezt az életformát. A Haladás a nyári felkészülést nem velem csinálta végig, az őszi idény nagyobbik felében nem én ültem a kispadon, az a két és fél hónap pedig, ami nekem jutott, nem volt annyira vészes.

– A sikeres őszi befejezés ellenére még mindig azt állítja, a Haladásnak csakis a bentmaradás kiharcolása lehet a célja?
– Az edző mindig megfogalmazza a vágyait, aztán visszaérkezik a talajra, az elöljárók mindent elkövetnek a klub normális működése érdekében, ennek ellenére késésben vagyunk. Az ideális az volna, ha az első edzésen már ott lenne velünk három-négy új ember az öltözőben, sajnos nem így lesz. Persze így is erősek vagyunk, kemény felkészülést tervezek, ám csak azért, mert hat fellépésünk közül négyet sikerrel zártunk, még nem szállhatunk el magunktól. Most is azt mondom, maradjunk bent biztosan, mutassunk olyan kreatív támadófutballt, mint ami eddig jellemzett bennünket.

– Nyilván tudja, egy héttel többet pihenhetett volna, ha december végén a Haladás és a DVSC-TEVA vezetői egyezségre jutnak egymással Aczél Zoltán átigazolása ügyében...
– Büszkeséggel tölt el, hogy a nevem felvetődött a Debreceni VSC lehetséges edzőjeként. Mindenki mondja, eddig csak úgynevezett kiscsapatoknál dolgoztam, legfeljebb a bentmaradás kiharcolása volt a cél, a címvédőnél felfigyeltek rám. Pedig nem reklámoztam magam. A témát azonban már lezártam magamban, a szerződésem a Haladáshoz köt, a Lokinak pedig sikeres szereplést kívánok.

– A Nemzeti Sport úgy tudja, majd' kilencórás tárgyalása volt a debreceni tulajdonossal, Szima Gáborral, mindenben megegyeztek, csak a megállapodást kellett volna aláírnia. A szombathelyi vezetők ugyanakkor ragaszkodtak hogy a megkezdett munkát a Haladásnál folytassa. Nem bánja, hogy így alakult.
– Megbánásról szó sincs. Nagy megtiszteltetés, hogy gondoltak Debrecenben, ám a Halinál is remek játékosokkal dolgozhatok együtt. És ez a legfontosabb.  

 MEGKEZDŐDÖTT A FELKÉSZÜLÉS

„Ma délelőtt rövid beszélgetés után már edzést vezényelt a Szombathelyi Haladás labdarúgóinak Aczél Zoltán. A tréner az Illés Akadémia műfüves pályáján mozgatta át a fiúkat. Az edzésen nem vett rész Simon Attila, aki a múlt heti pécsi teremtornán megsérült, és Kenesei Krisztián, aki extra pihenőt kapott a szakmai stábtól. Ott volt viszont a sérüléséből, műtét után lábadozó Molnár Balázs és az őszt kölcsönben Bükön töltő Kovács Zsolt is, és természetesen a csapattal gyakorolt a Szép Tamás helyettesítésére igazolt Totka Dániel is" – olvasható az első edzésről szóló beszámoló a klub hivatalos honlapján. Simon Attilával kapcsolatos hír, hogy a támadónak eltörött a jobb térdkalácsa, így hosszú ideig nem számíthatnak rá Szombathelyen.


Tóth Miklós menedzserigazgató a Haladás honlapjának elmondta, hamarosan próbajátékosok is érkezhetnek a csapathoz, de ezzel kapcsolatban még nincsenek konkrétumok.


A vasnepe.hu beszámolója szerint az egyik érkező Ivancsics Gellért lehet, aki jelenleg a ZTE kölcsönjátékosaként Siófokon futballozik, de korábban már többször is együtt dolgozott Aczél Zoltánnal, aki Szombathelyen is szívesen látná a középpályást. A szakvezető elismerte, hogy szóba került a játékos szerződtetése, de elmondása szerint még „minden képlékeny".

 

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a Ciprusról hazatérő Nagy Gábor és az angol másodosztályú Hull együttesével szerződést bontó Halmosi Péter is szerepel a Haladás kívánságlistáján.

A HALADÁS MÉRKŐZÉSEI JANUÁRBAN ÉS FEBRUÁRBAN
Január 15.: Hartberg (osztrák)–Haladás, felkészülési mérkőzés
Január 23.: Teremlabdarúgó-bajnokság, selejtező, Szombathely
Január 26.: Haladás–Illés Akadémia, felkészülési mérkőzés
Január 29.: Haladás–Hartberg (osztrák), felkészülési mérkőzés. Teremlabdarúgó-bajnokság, döntő, Debrecen
Február 2.: Haladás–Ajka, felkészülési mérkőzés
Február 5.: Lienz (osztrák)–Haladás, felkészülési mérkőzés
Február 9.: Haladás–Oberwart (osztrák), felkészülési mérkőzés
Február 12.: Haladás–Ferencváros, Ligakupa-mérkőzés
Február 16.: Haladás–Videoton, Magyar Kupa, második mérkőzés
Február 19.: Ligakupa, negyeddöntő
Február 26.: Zalaegerszegi TE FC–Haladás, NB I, 17. forduló

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik