Kilenc év után győzött a Honvéd a Fradi-pályán

Vágólapra másolva!
2010.08.15. 19:34
A labdarúgó NB I 3. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Ferencváros elszenvedte első bajnoki vereségét, míg a Budapest Honvéd először nyert, azaz a piros-feketék 3–1-re győztek a Fradi-pályán. A hatalmas egyéni hibák után már a 33. percben 3–0-ra vezetett a Honvéd, az FTC nem sokkal később ráadásul emberhátrányba került, és tíz emberrel csak szépítenie sikerült. A Honvéd kilenc év után nyert újra az Üllői úton.

Honvéd-öröm az Üllői úton: kilenc év után győztek a fővárosi rangadón (Fotó: Németh Ferenc)
Honvéd-öröm az Üllői úton: kilenc év után győztek a fővárosi rangadón (Fotó: Németh Ferenc)
Honvéd-öröm az Üllői úton: kilenc év után győztek a fővárosi rangadón (Fotó: Németh Ferenc)
Honvéd-öröm az Üllői úton: kilenc év után győztek a fővárosi rangadón (Fotó: Németh Ferenc)
Honvéd-öröm az Üllői úton: kilenc év után győztek a fővárosi rangadón (Fotó: Németh Ferenc)

A 186. Ferencváros–Budapest Honvéd összecsapás a hazaiak mezőnyfölényével kezdődött, de nagyjából az első pár perc labdatartása az összes pozitívum, amit leírhatunk a zöld-fehérek első félidőbeli játékáról.

 PRUKNER: MAGUNKAT
VERTÜK MEG

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője: – Nincs mit magyarázni, magunkat vertük meg. Másodszor kaptunk kommunikációs probléma miatt gólt. Két ilyen buta gólt nem szabad kapni hazai pályán. A Honvéd játékosai végig rájátszottak a szabálytalanságoknál, a kiállításnál is ez történt. A második félidőben látott tíz emberrel játszó FTC-re a jövőben lehet majd építeni. Ha még egy gólt találtunk volna, szebbé tehettük volna a vereséget, sajnálom a vereséget, elnézést kérek a szurkolóktól! – nyilatkozta a szakember a találkozó után a Sport Tv-nek.

Massimo Morales, a Budapest Honvéd: – Ez a futball, ha nyersz, zseni vagy, ha kikapsz, idióta. Az első félidőben rengeteget futottunk, jól tudtuk használni a taktikánkat. Más rendszerben játszottunk, más játékosokkal, mint eddig. A szerencse eddig elkerült minket, most velünk volt.

Junior két hatalmas egyéni hibáját kihasználva már az első 15 percben kétgólos előnyre tett szert a Honvéd, a Ferencváros játéka pedig kártyavárként omlott össze.

A 8. percben déja vu-érzése lehetett a Fradi-szurkolóknak, hiszen akárcsak a Kecskemét ellen, ezúttal is egy kapuskifutás után kapott gólt Prukner László együttese, Marko Ranilovic elől Junior elfejelte a labdát, amire azonnal lecsapott Rufino, és az üres kapuba helyezett. 0–1

Négy perccel később ismét Junior került negatív főszerepbe, megrántotta a tizenhatoson belül Karim Rouanit, aki könnyedén elesett, járt a sárga lap és büntető, Hajdú Norbert pedig nem kegyelmezett, a balra dőlő Ranilovic mellett a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 0–2

Prukner László cserélt – nem meglepő módon Juniort hozta le – és szerkezetet is váltott, de hiába volt aktívabb a Fradi – ekkor Kemenes Szabolcs védései nagyon kellettek a Honvédnak –, a piros-feketék szerezték az újabb gólt. Jobb oldali szabadrúgás után a felívelést követően Danilo adta keresztbe a labdát, Rouani pedig öt méterről a kapuba lőtt. 0–3

A harmadik gól után a Fradi-játékosok ráadásul elveszítették a fejüket, Szrdjan Sztanicsot ki is állította a játékvezető, így a második félidőt nemcsak háromgólos hátrányban, de egy emberrel kevesebben kezdte a hazai csapat.

A zöld-fehérek azonban nem adták fel, jellemző, hogy Balog Zoltán ápolása miatt ideiglenesen kilenc emberrel is gólt tudtak szerezni az 51. percben. Józsi György labdájával Marek Heinz fordult le emberéről remekül, majd középre adását Kulcsár Dávid helyezte a hosszú oldalon az üres kapuba. 1–3

A folytatásban a Prukner-csapat tíz emberrel is próbálta irányítása alá vonni a játékot, de emberhátrányban ez nem mindig sikerült, mert a Honvéd figyelt a védekezésre és a szélek megfelelő lezárására, támadásban pedig elsősorban kontrákkal igyekezett operálni. A taktika bejött, a Honvéd kilenc év, 2001 után nyert ismét a Fradi-pályán, a Ferencváros elszenvedte első vereségét a bajnokságban és nem tudott a tabella élére állni.

 

 A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. DVSC-TEVA32110–4+6 7
2. Videoton FC3217–1+6 7
3. Kaposvári Rákóczi3216–4+2 6
4. MTK Budapest3216–60 6
5. Ferencvárosi TC3215–50 6
6. Vasas3215–6–1 6
7. Újpest FC3122–1+1 5
8. Szolnoki MÁV FC2113–1+2 4
9. Győri ETO FC31112–20 4
10. Budapest Honvéd3126–60 3
11. BFC Siófok3212–3–1 2
12. Szombathelyi Haladás2110–1–1 1
13. ZTE FC2113–5–2 1
14. Lombard Pápa Termál FC2110–2–2 1
15. Paksi FC3124–7–3 1
16. Kecskeméti TE-ERECO335–12–7 0

 

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA
 

(A Sport Tv felvétele)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik