Futsal: augusztus közepén Győrben rendezik meg az egyik BL-selejtezőt

Vágólapra másolva!
2010.06.11. 19:13
Címkék
Laurent Morel, az UEFA futsal-bizottságának menedzsere arról tájékoztatta a Duna Takarék ETO együttesét, hogy a Futsal Cup egyik selejtezőkörének házigazdája Győr lesz. Ezt a klub internetes oldala, az etofutsal.hu adta hírül.

Hivatalossá vált, hogy augusztus 14. és 22. között Győrben lesz a Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Futsal Cup egyik selejtezője. Erről a futballszervezet értesítette a magyar bajnok Duna Takarék ETO vezetőit. Magyarországon kívül hat országban, Litvániában, Cipruson, Ausztriában, Macedóniában, Máltán és Izlandon lesz hasonló előselejtező. A négycsapatos csoportokból az elsők jutnak tovább a következő körbe, amit szeptember 25. és október 3. között rendeznek. Ezek helyszíne Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Olaszország, Szerbia és Románia lesznek.

Hír még a győri bajnok és kupagyőztes csapattal kapcsolatban, hogy a klub vezetése szóban megállapodott a csapat két idegenlégiósával, így várhatóan az ETO-ban folytatja pályafutását a brazil Neris és a román Al-Ioani is. A klub azonban további erősítéseket is tervez: egy magyar és több dél-amerikai, román és szlovák játékossal tárgyalnak a vezetők.

A távozó szakmai igazgató, Kozma Mihály utódja külföldi szakember lehet. A klub egy portugál és egy spanyol trénerrel is tárgyal. Előbbi 48 éves edző korábban a most BL-győztes Benfica kispadján is megfordult. Utóbbi 37 éves fiatalember edzői pályafutása elején jár, viszont rangos játékosmúlttal büszkélkedik, hiszen a Barcelona futsalcsapatának igazoltja volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik