Előnyhöz jutott a Duna Takarék ETO és az Aramis

Vágólapra másolva!
2010.05.03. 22:43
null
Az első félidőben megszerzett előny a találkozó lefújásáig kitartott az ETO-nak (Fotó: Krizsán Csaba)
Címkék
Az élvonalbeli futsalbajnokság rájátszásában az elődöntő első mérkőzésén az alapszakaszt megnyerő Duna Takarék ETO FC hazai pályán küzdelmes mérkőzésen négy góllal verte az alapszakasz-negyedik Üllő FC Cső-Montage együttesét. A másik párosításban a Colorspectrum Aramis 3–3-as mérkőzésállást követően a büntetőpárbajban bizonyult jobbnak vendéglátójánál, a MVFC-Berettyóújfalu csapatánál. A párharc az egyik fél második győzelméig tart.

Duna Takarék ETO FC–Üllő FC Cső-Montage 6–2

A győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban a házigazda ETO számított esélyesnek, hiszen a bajnokságban és a Magyar Kupa döntőjében is sikerült legyőznie elődöntőbeli ellenfelét, igaz az üllőieknek is jutott bravúr ősszel a zöld-fehérek ellen, méghozzá idegenben. E tények ismeretében érthető volt a csapatok tagjai részéről az előzetesen megfogalmazott optimista nyilatkozat.

A találkozó a várt győri rohamokkal indult, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen egy látványos Gyurcsányi, Madarász, Lódi összjáték végén utóbbi már a harmadik percben megszerezte a vezetést, majd Dróth erőszakos labdaszerzése után Harnisch növelte kettőre a hazai előnyt.

Ezt követően meddő mezőnyjáték folyt a pályán, a vendégek láthatóan kontrákra próbáltak építeni, és betömörülve megakadályozni az újabb hazai találatot. Miközben kisebb helyzetekig ők is eljutottak, de a szépítő góljuk csak nem jött össze. Neris távoli bombája, majd egy mintaszerű kontratámadás végén szerzett Dróth-gól aztán megnyugtatta a győrieket, akik így négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A másodi játékrész gyors gólváltással indult, ugyanis két kimaradt hazai ziccer után Bánfalvi beadását követően a labda Madarász lábáról pattant saját kapujába. Nem tartott sokáig azonban az üllőiek öröme: Dróth kitűnő átadása után ismét Harnisch találata jelentette a négygólos különbséget. Ezt követően viszont megint a vendégek örülhettek, méghozzá Jenei gólját követően.

A játékrész közepén egyéni akciója révén Neris szerezte a mérkőzés legszebb gólját, egy csel után kilőve a bal felső sarkot, amellyel ismét négyre nőtt a két csapat közötti különbség. Az utolsó percek aztán már csak néhány helyzettel színesedtek, de a hazai Duna Takarék ETO megőrizte előnyét és megszerezte a várt siker a két győzelmig tartó párharcban, amely birtokában optimista előjelekkel indulhat a csütörtöki második, idegenbeli mérkőzésre.

MVFC-Berettyóújfalu–Colorspectrum Aramis 4–6 – büntetőkkel

Az első félidőben az MVSC lépett fel támadólag, ennek eredményeként a játékrész derekán Nagy István találatával megszerezték a vezetést, majd nem sokkal később Safar is betalált, így a félidőre kétgólos előny birtokában vonulhatott pihenőre a bajnokcsapat.

A második felvonás ellenben alapjaiban más képet mutatott, mint az első. Az Aramis többet birtokolta a labdát és kapura is veszélyesebb volt, mint ellenfele. A játékrész hajrájában előbb Rábl, majd négy másodperccel a vége előtt Sivák is betalált, ami azt jelentette, hogy hosszabbítás következett. A túlóra első félidejében Leo Mendes lőtt gólt, így ismét a hazaiak szereztek előnyt, de a túlóra második részében Csernai Gábor újfent egyenlített a vendégeknek.

Végül a büntetőkre maradt a döntés, Safar kezdte a sorozatot, ám kapufát lőtt, Dávid viszont berúgta első budapestiként. A második körben Nagy István és Rábl sem hibázott, ám a Michelzinho-Sivák párharcból utóbbi jött ki győztesen, így Léo Mendesnek gólt kellett szereznie, hogy a reményt életben tartsa a hazaiak számára. A brazil játékos azonban kihagyta, így az Aramis került előnybe a két győztes mérkőzésig tartó párharcban.

A második mérkőzést csütörtökön Budafokon rendezik meg, az erőviszonyok kiegyenlítettek, bármi megtörténhet, bár az Aramis idegenbeli győzelmével lélektani előnyhöz is jutott.

 FUTSAL NB I, RÁJÁTSZÁS
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Duna Takarék ETO FC–Üllő FC Cső-Montage 6–2 (Lódi 3., Harnisch 5., 24., Neris 13., 32.  Dróth 18., ill. Madarász 22. - öngól, Jenei 26.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása 1–0, a Duna Takarék ETO FC javára
MESTERMÉRLEG
Kozma Mihály: – A futball az ellentétek játéka: ami jó az egyiknek, az rossz a másiknak. Hagytuk, hogy az előnyünk birtokában a padlóról is felálljon a Cső-Montage, ezért kissé dühös vagyok. Voltak kisebb hullámvölgyek a játékunkban, de összességében nézve elégedett lehetek. Tény, hogy válogatottakkal teletűzdelt ellenfelet sikerült legyőznünk.
Török Tamás: - Ma egy jobb csapattól kaptunk ki, hiszen a hazaiak gyakorlatilag mindenben felülmúltak bennünket. Az eddigiekkel ellentétben ma nemcsak a mi hibáinkból éltek. Sajnálom, hogy a fiúk csak keveset tartottak be abból, amit korábban megbeszéltünk.
 
MVFC-Berettyóújfalu–Colorspectrum Aramis 4–6 – büntetőkkel (Nagy I. 12., Safar 16., Leo Mendes 43., Nagy I. 50., ill. Rábl 37., 50., Sivák 40., 50., Csernai 47., Dávid 50.)
MESTERMÉRLEG
Szitkó Róbert, MVFC: – A mérkőzés folyamán meg voltak a helyzeteink, hogy megnyerjük a találkozót. Az Aramis ma jól játszott, mi pedig nem döntöttük el akkor a meccset, mikor megtehettük volna. Esélyt adtunk számukra, hogy visszajöjjenek, így várható volt, hogy a büntetőpárbajban ők diadalmaskodnak. Csütörtökön megpróbáljuk visszavenni a hazai pálya előnyét, az is ehhez hasonlóan egy jó meccs lesz. Mindenféleképpen fel kell készülnünk a kapuslehozatalos játékukból, hiszen ma ezzel tudtak visszajönni a mérkőzésbe.
 Frank Tamás: – Ilyen mérkőzésre számítottunk, és a büntetők gondolata is felmerült bennünk. Annak örülök a legjobban, hogy volt a csapatomban tartás, és 0–2 után sem adták fel. Félidőben egy kicsit helyre raktuk a dolgokat, a szünet után más játékot játszottunk, és megérdemelten egyenlítettünk. Ettől kezdve lélektanilag voltunk előnyben, ami a büntetőrúgásokban csúcsosodott ki. A második meccsen megfordul a helyzet, mi játszunk otthon, bár minket is nyomhat az esélyesség terhe, de ettől a győzelemtől mi se jobb, se rosszabb csapat nem vagyunk, és talán úgy fogalmaznék, hogy nekünk minden mecccs nagyon nagy ajándék a rájátszásban.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása 1–0, Colorspectrum Aramis javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik