Pintér Attila „a bombák földjén”

Vágólapra másolva!
2010.03.17. 18:46
null
Pintér Attilának nehéz döntéseket kell hoznia (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az előítéletekkel van a legnagyobb baja, miközben úgy érzi, ő is hasonlóképp dolgozik, mint az újdonsült Oscar-díjas film tűzszerészei: a rossz zsinór elvágása, avagy egy rossz döntés akár végzetes is lehet. De hát Bill Shankly óta tudjuk, a futball nem pusztán élet és halál kérdése…

„Nemcsak Magyarországon, a világ egyetlen más pontján sem jelent életbiztosítást a kispadon ülni. Sosem tudhatod, mit hoz a holnap, ám engem csak az érint érzékenyen, ha valakit nem az eredményei, a munkája alapján ítélnek meg, pedig egyedül annak szabadna számítania, ki mennyire sikeres" – válaszolta Pintér Attila arra kérdésre, hogy a magyar kispadok világa mennyire veszélyes terep.

A bombák földje című Oscar-díjas alkotásból ihletet merítve Pintér azt is elemezte, hogy tűzszerészként a kék vagy a piros zsinór elvágása vajon mennyiben hasonlít a kispadon végzett munkához.

„Minden meccs élet-halál kérdése, e tekintetben nem különbözik egymástól olyan nagyon a két szakma. Ha én a kék zsinórt vágom el, mondjuk nem azt a játékost állítom a csapatba, akit kellene, vagy egy meccsszituációban döntök rosszul, vége, kikapunk. Persze van egy stratégia, amelyhez próbáljuk magunkat tartani, de a legfontosabb, hogy hétről hétre bizonyítani kell, elvégre csak a végeredmény a fontos."

A Győr „tűzszerésze" saját heves természetére is magyarázatot adott. Szerinte azért „robban föl" többször is, mert csakis a győzelem érdekli.

„Ha hevesebben irányítok a kispad mellől, mint más, az egyedül azért van, mert azt akarom, hogy a saját csapatom nyerjen. Én csak a győzelmet ismerem. Lehet, hogy ez valakinek nem tetszik, hogy a rivális drukkerei szidnak, de az a szép az egészben, hogy épp ezt követelnék meg tőlem, ha történetesen az ő kedvenceiket irányítanám."

Pintér azt is elárulta, hogy a Ferencvárossal elhódított bajnoki cím és kupagyőzelem örök emlék marad a számára.

„Vidéki csapat edzőjeként Magyar Kupát nyerni szerintem jelentős tett, úgyhogy amikor a Sopronnal elhódítottuk a serleget, nem voltam éppenséggel szomorú, de a Fradival megszerzett bajnoki cím és kupagyőzelem már csak azért is felejthetetlen, mert keveseknek adatik meg, hogy egyazon csapattal játékosként és edzőként is bajnokságot ünnepelhessenek. A labdarúgók és a vezetők nélkül azonban sosem érhettem volna el ilyen sikereket."

A GYŐRI SZAKEMBERREL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik