Az Újpestet egymillió forintra és két zárt kapus meccsre büntették meg

Vágólapra másolva!
2009.06.11. 14:09
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága egymillió forintra és két zárt kapus meccsre büntette meg az Újpestet az FC Fehérvár elleni mérkőzés után történt szurkolói rendbontás miatt. Az FC Fehérvárnak 150 ezer forintot kell befizetnie a szövetség számlájára, és egy bajnoki mérkőzést kell zárt kapuk mögött rendeznie, de utóbbi ítéletet augusztus 31-ig felfüggesztették.
Az Újpest-szurkolók két hazai meccsen biztosan nem füstölhetnek
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Az Újpest-szurkolók két hazai meccsen biztosan nem füstölhetnek
Az Újpest-szurkolók két hazai meccsen biztosan nem füstölhetnek
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Az Újpest-szurkolók két hazai meccsen biztosan nem füstölhetnek

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a keddi tárgyalás után csütörtökön hozott határozatot a bajnokság utolsó fordulójában lejátszott Újpest FC–Fehérvár mérkőzés után történtekkel kapcsolatban.

Mint ismeretes, a lila-fehérek szurkolói a találkozó lefújása után berohantak a pályára, és megindultak a fehérvári szurkolók szektora felé, miközben a vendégdrukkerek összeverekedtek a biztonsági szolgálat embereivel.

A fegyelmi testület csütörtökön arról adott tájékoztatást, hogy az Újpest FC-t – mint visszaesőt – egymillió forint pénzbüntetés megfizetésére és két hazai NB I-es bajnoki mérkőzés nézők nélküli megrendezésére kötelezi.

Az FC Fehérvárnak 150 ezer forintot kell befizetnie, és egy bajnoki mérkőzést kell zárt kapuk mögött rendeznie. Utóbbi büntetés végrehajtását augusztus 31-ig felfüggeszti a fegyelmi bizottság.

A határozat nem jogerős, azzal szemben mindkét klub fellebbezhet.

„Az Újpest többszörös visszaeső, a legutóbbi sajnálatos esetet minden apró részletre kiterjedően, rendkívül alaposan megvizsgáltuk, elemeztük a különféle jelentéseket, beszámolókat, videofelvételeket, kedden meghallgattuk az összes érdekeltet is. Azóta semmilyen új körülmény nem merült fel, mára már csak a büntetés mértékének tisztázása maradt. A Fehérvárt azért marasztaltuk el, mert szurkolói tiltott rigmusokat skandáltak” – kommentálta az ítéletet az MLSZ hivatalos honlapján dr. Retteghy István, a fegyelmi bizottság elnöke.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik