Bogdanovics: úgy készülünk, mintha életünk legfontosabb meccse jönne

Vágólapra másolva!
2009.03.17. 14:24
Kedden a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóin az Újpest 2–1-es előnye tudatában fogadja az MTK-t, míg a Siófoknak idegenben kellene kétgólos fórját megtartania ahhoz, hogy elüsse a továbbjutástól a címvédő DVSC-t. A hajdúságiak szerb csatára, Igor Bogdanovics elmondta, az odavágón nem az igazi arcát mutatta a Loki, de ezúttal úgy fognak pályára lépni, mintha ez lenne életük legfontosabb mérkőzése.
Igor Bogdanovics (fehérben) még hisz a Debrecen továbbjutásában
Fotó: Török Attila (archív)
Igor Bogdanovics (fehérben) még hisz a Debrecen továbbjutásában
Igor Bogdanovics (fehérben) még hisz a Debrecen továbbjutásában
Fotó: Török Attila (archív)
Igor Bogdanovics (fehérben) még hisz a Debrecen továbbjutásában

DVSC-TEVA–SIÓFOK

A kupában címvédő, háromszoros magyar bajnok hajdúságiak egy hete óriási meglepetésre 2–0-s vereséget szenvedtek a Siófoktól a Balaton partján. Ráadásul Herczeg András klubmenedzser sérültlistája igen hosszúra bővült a Nyíregyháza ellen 4–0-ra megnyert hétvégi bajnoki mérkőzés után, így együttese nagyon nehéz helyzetben várhatja a kupavisszavágót.

Máté Péter, Komlósi Ádám és Szűcs István már régóta hiányzik a csapatból, míg a Nyíregyháza ellen Bíró Péter, Czvitkovics Péter, Vukasin Polekszics, Rudolf Gergely és Varga József is megsérült.

Bíró a combközelítő izmát fájlalja, így biztosan nem léphet pályára, Czvitkovicsot a sípcsontján érte rúgás, Polekszics térde megroppant, Rudolf Achilles-ín-sérülést szenvedett, Varga pedig rúgást kapott a lábára. Közülük Bíró biztosan nem játszhat.

A debreceniek szerb támadója, Igor Bogdanovics mindezek ellenére bizakodóan nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának, a dvsc.hu-nak.

„Nem hittük volna, hogy az első meccs után ilyen nehéz pozícióban leszünk. Kedd este az igazi arcunkat kell megmutatnunk, és akkor bármi megtörténhet. Sok a sérültünk, de akik pályára lépnek, azoknak úgy kell játszaniuk, mintha életük legfontosabb mérkőzése lenne” – fogalmazott Bogdanvics.

ÚJPEST–MTK

Múlt hét szerdán az MTK vendége volt a kupában az Újpest, és bár sok vitatott esemény akadt a találkozón (például Mladen Lambulics szabályos, ám érvénytelenített gólja), végül a lila-fehérek győztek 2–1-re, így közelebb kerültek az elődöntőhöz. A párharc második felvonását kedd este 18 órától a Szusza Ferenc Stadionban rendezik.

„Sikerült előnyt szereznünk, és ez valószínűleg befolyásolja a visszavágót. Előnyt jelenthet talán számunkra az, hogy míg mi pénteken, ellenfelünk vasárnap játszott bajnoki mérkőzést, más kérdés, hogy mi az odavágó előtt voltunk ilyen helyzetben” – fogalmazott a találkozó előtt a lila-fehérek vezetőedzője, Szentes Lázár.

A szakember a kupameccsen több játékosára nem számíthat. Mirszad Mijadinoszki Achilles-ín-fájdalmakkal küzd, Tóvizi Tamás beteg, míg a középpályás Popovics Bertold és a támadó Lázár Bence a Celticnél vesz részt próbajátékon.

Az MTK-nál Garami József dolgát nem nehezítik sérülések, és csapata vasárnap könnyedén nyert a DVTK ellen, ami erőt adhat a gárdának, ugyanakkor a Megyeri úton ebben a szezonban még egyetlen vendég sem tudott felülkerekedni, márpedig a kék-fehérek csak győzelemmel juthatnak tovább (arról nem is beszélve, hogy az Újpest–MTK bajnokin az ősszel 4–1-re a lila-fehérek diadalmaskodtak). A találkozót nyomon követheti élő tudósításunkból!

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

A KEDDI VISSZAVÁGÓK
DVSC–Siófok Debrecen, 17.00 (Az első mérkőzésen: 0–2)
Újpest FC–MTK Megyeri út, Szusza-stadion, 18.00 (Az első mérkőzésen: 2–1)


MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BFC SIÓFOK–DVSC-TEVA 2–0
MTK BUDAPEST–ÚJPEST FC 1–2
KAZINCBARCIKA SC–GYŐRI ETO FC 1–2
BUDAPEST HONVÉD–KECSKEMÉTI TE-ERECO 2–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik